Σε αριθμό ρεκόρ τα κρούσματα ιλαράς στις ΗΠΑ – Έντονη ανησυχία

Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει τα κρούσματα ιλαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς από την αρχή της χρονιάς υπολογίζονται στα 971, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Αριθμός ρεκόρ από το 1992 οπότε όλη τη χρονιά είχαν καταγραφεί 963 κρούσματα.

Σε αριθμό ρεκόρ έχουν φτάσει τα κρούσματα ιλαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς από την αρχή της χρονιάς υπολογίζονται στα 971, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το 2000 ότι είχαν “εκμηδενίσει” τα κρούσματα ιλαράς. Έναν στόχο που είχαν θέσει το 1966 όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της ασθένειας αυτής. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα της ασθένειας επί 12 συνεχείς μήνες.

Τώρα η εξάπλωση της ασθένειας στην περιοχή της Νέας Υόρκης είναι αυτό που ανησυχεί τις αρχές. Επισήμως η επιδημία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Υόρκη και στη γειτονική κομητεία Ρόκλαντ την 1η Οκτωβρίου. Αν εξακολουθήσει να μεταδίδεται για ακόμη τέσσερις μήνες, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να λένε ότι έχουν “εκμηδενίσει” τα κρούσματα της ασθένειας.

Εμβολιασμός…

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς, κυρίως στις συνοικίες όπου ζουν οι υπερορθόξοι Εβραίοι, που έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια, στην πόλη καταγράφηκαν τον Απρίλιο 173 κρούσματα ιλαράς και 60 τον Μάιο.

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ δεν μείωσαν ποτέ στο μηδέν τα κρούσματα της ιλαράς. Από το 2000 ο αριθμός τους κυμαινόταν από μερικές δεκάδες έως μερικές εκατοντάδες ετησίως. Τα περισσότερα κρούσματα, 667, να καταγράφονται το 2014. Τότε η επιδημία ήταν κυρίως επικεντρωμένη σε μια κοινότητα Άμις στο Οχάιο.

Η επανεμφάνιση εστιών της ασθένεια οφείλεται κυρίως σε μη εμβολιασμένους ή ελλιπώς εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Αυτό καταγράφεται από πέρυσι στις ΗΠΑ με τύπους του ιού της ιλαράς να εισάγονται κυρίως από τις Φιλιππίνες, το Ισραήλ και την Ουκρανία.

“Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί η επιδημία είναι όλα τα παιδιά και οι ενήλικες που μπορούν να εμβολιαστούν, να το κάνουν”, τόνισε ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ διευθυντής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). “Θέλω να καθησυχάσω ξανά τους γονείς και να τους πως ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Ότι δεν προκαλούν αυτισμό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ασθένεια. Από την οποία προστατεύουν τα εμβόλια“, πρόσθεσε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ