Δημόσια ΥγείαΣαρηγιάννης: Θα αγγίξουμε τα 1.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα

Σαρηγιάννης: Θα αγγίξουμε τα 1.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα

- Advertisement -

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ερωτηθείς για το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είπε ότι δεν περιμένει πως θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ερωτηθείς για το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είπε ότι δεν περιμένει πως θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, εξέλιξη που θα ήταν ακόμη καλύτερη για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο των εορτών υπήρξε διπλασιασμός των επαφών κι αυτό έχει φανεί στα νούμερα καθώς σταμάτησε η πτωτική τάση των κρουσμάτων.

Προέβλεψε δε πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα κρούσματα θα αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι μετά τις 19 Ιανουαρίου. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης προς το τέλος του μήνα θα αγγίξουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα.

Συμπλήρωσε δε, πως θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα τον επόμενο μήνα αν άνοιγαν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και το λιανικό εμπόριο ταυτόχρονα.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 445 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου. Εξ αυτών, τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 144.738 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 52,2% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353 (68,8% άνδρες).

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 445 νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή, τα 172 εντοπίζονται στην Αττική και 75 στη Θεσσαλονίκη.

Εμβόλιο κορωνοϊού: Πώς προχωράει η χώρα μας σε σχέση με τις άλλες της ΕΕ;

Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανοσοποίηση των πολιτών και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία όπως είναι γνωστό ξεκίνησε ταυτόχρονα στις 27 Δεκεμβρίου.

Πιθανότατα είναι τα δεδομένα που θα παρακολουθήσουμε με τη μεγαλύτερη προσήλωση μέσα στο 2021:

Τον αριθμό των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που θα διανέμονται ανά την Ευρώπη αλλά και. τον ρυθμό με τον οποίο θα προχωρά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,4% του πληθυσμού της. Μόνο μία χώρα στην Ευρώπη έχει πάνω από 1%», δήλωνε το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ