Ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 3 Ιουνίου 2021 με στόχο την ενημέρωση της υφυπουργού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και την ανάγκη υλοποίησης δράσεων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κ. Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στις 3 Ιουνίου 2021 με στόχο την ενημέρωση της υφυπουργού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και την ανάγκη υλοποίησης δράσεων ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ενημέρωσε διεξοδικά την υφυπουργό και τα στελέχη του υπουργικού της γραφείου για τις επιπτώσεις της σοβαρής χρόνιας νόσου του Σακχαρώδη Διαβήτη και της πανδημίας στην ψυχική υγεία των πασχόντων. Ειδικά την περίοδο της πανδημίας παρατηρήθηκε, βάσει νεότερης μελέτης του 2020 στη Μεγάλη Βρετανία, με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιστημόνων, ότι αυξήθηκαν σημαντικά τόσο τα σωματικά όσο και τα ψυχολογικά προβλήματα στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, που σε συνδυασμό με τη διακοπή ή περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, είχαν ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της συνολικής υγείας των πασχόντων.

Υποστήριξη ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Όλα τα παραπάνω μαρτυρούν την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την υποστήριξη των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ειδικά των παιδιών και των νέων που πάσχουν, με την υφυπουργό να δηλώνει κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι τόσο η ίδια όσο και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους το συγκεκριμένο ζήτημα και ήδη έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης πασχόντων με το πιο πρόσφατο αυτό που απευθύνεται σε πάσχοντες από COVID-19.

Παράλληλα, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη και τα στελέχη του υπουργικού της γραφείου, υπερθεματίζοντας την ανάγκη υποστήριξης των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό οι δράσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και επιβεβαίωσαν την πρόθεση της συνέχισης της συνεργασίας με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στις συναντήσεις της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Μαρία Τριανταφύλλου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Σαλαμίνας «Γλυκιά Ζωή με Δράση», κ. Μαριέττα Μιχαήλ.

Λίγα λόγια για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes Federation – IDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 26 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ