Πρώτη μόλυνση σε άνθρωπο από στέλεχος Η10Ν3 – Γρίπη των πτηνών

Ένας άνδρας 41 ετών στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα μόλυνσης σε άνθρωπο από το στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

Ένας άνδρας 41 ετών στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα μόλυνσης σε άνθρωπο από το στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο άνδρας, κάτοικος της πόλης Ζεντζιάνγκ, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου αφού παρουσίασε πυρετό και άλλα συμπτώματα, ανέφερε το NHC σε ανακοίνωσή του.

Στις 28 Μαΐου ο 41χρονος διαγνώστηκε με το στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των πτηνών, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πώς ο άνδρας μολύνθηκε από τον ιό.

Το H10N3 είναι ένα χαμηλής παθογένειας στέλεχος του ιού στα πτηνά και ο κίνδυνος εξάπλωσής του σε μεγάλη κλίμακα είναι πολύ χαμηλός, πρόσθεσε το NHC.

Ιχνηλάτηση επαφών

Η κατάσταση υγείας του 41χρονου παραμένει σταθερή και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενώ από την ιχνηλάτηση των επαφών του δεν προέκυψε αναφορά για άλλο κρούσμα.

Στην Κίνα υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη της γρίπης των πτηνών και ορισμένα μολύνουν σποραδικά ανθρώπους, συνήθως όσους εργάζονται με πουλερικά. Σημειώνεται πως δεν έχει σημειωθεί σημαντικός αριθμός μολύνσεων σε ανθρώπους από τη γρίπη των πτηνών από τότε που το στέλεχος Η7Ν9 σκότωσε περίπου 300 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του 2016-2017.

Όπως ανέφερε το ΝΗC, η περίπτωση του 41χρονου ήταν η πρώτη μόλυνση σε άνθρωπο από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού που έχει αναφερθεί παγκοσμίως.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ένας άνδρας 41 ετών στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα μόλυνσης σε άνθρωπο από το στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των , όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

Ένας άνδρας 41 ετών στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας επιβεβαιώθηκε ως το πρώτο κρούσμα μόλυνσης σε άνθρωπο από το στέλεχος Η10Ν3 της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC). γρίπη πτηνών γρίπη πτηνών γρίπη πτηνών 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ