Προ των πυλών η γρίπη -Καμπάνια ΙΣΑ για το αντιγριπικό εμβόλιο

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενόψει της φετινής έξαρσης της γρίπης, ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενόψει της φετινής έξαρσης της γρίπης, ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) προς όλους τους ιατρούς-μέλη του, ζητά να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ετήσιου προβλήματος της γρίπης.

Ο ΙΣΑ, επικαλούμενος επιδημιολογικά στοιχεία, επισημαίνει ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται παραμένει χαμηλό. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον περασμένο Μάιο, οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα ανήλθαν στους 152.

Στην ανακοίνωσή του για τη γρίπη, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και παιδιά, δοκιμάζονται από την προσβολή τους από τη γρίπη. Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο. Και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι» , υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, εξηγεί ότι οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη. Ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσουν την αιτία ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλη πάθηση να νοσήσουν και από γρίπη. Γι’ αυτό και στην επιστολή του τους καλεί «όχι μόνο να κάνεις εσύ το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και να ενημερώσεις τους οικείους σου και τους ασθενείς σου. Τόσο για τα προβλήματα από τη γρίπη όσο και την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του αντιγριπικού εμβολίου».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ