ΠΟΥ – Κίνα: «Τεράστια πρόοδος» στον εμβολιασμό ηλικιωμένων

Η διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κέιτ Ο’ Μπράιαν εξήρε την Κίνα επειδή σημείωσε ταχεία πρόοδο στον εμβολιασμό των πιο ηλικιωμένων πολιτών με εμβόλια κατά της COVID-19 και με αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων αυτών από τον περασμένο μήνα που ήρε τους ελέγχους κατά του ιού.

Η διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κέιτ Ο' Μπράιαν εξήρε την Κίνα επειδή σημείωσε ταχεία πρόοδο στον εμβολιασμό των πιο ηλικιωμένων πολιτών με εμβόλια κατά της COVID-19 και με αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων αυτών από τον περασμένο μήνα που ήρε τους ελέγχους κατά του ιού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Η Κίνα σημειώνει τεράστια πρόοδο και προσπάθεια να εμβολιάσει όλους τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες με τις βασικές δόσεις εμβολίων και με τις αναμνηστικές», είπε η ίδια στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Εμβολιαστική πολιτική

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, κάποιοι ηλικιωμένοι «δυσκολεύονται» να κατανοήσουν τις αλλαγές στην εμβολιαστική πολιτική της χώρας για τους ηλικιωμένους καθώς προηγουμένως τους είχαν συμβουλεύσει να μην αναζητήσουν προστασία.

Το Πεκίνο είναι σε διαδικασία επανεκκίνησης της εκστρατείας εμβολιασμού καθώς φαίνεται ότι δεν υπολόγισε σωστά το πολιτικό και οικονομικό κόστος των εκτεταμένων περιορισμών, τους οποίους πλέον αίρει.

Υπενθυμίζεται πως μόνο το 40% περίπου των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω είχαν κάνει τους εμβολιασμούς με τις αναμνηστικές δόσεις μέχρι τον περασμένο μήνα, ενώ το κινεζικό εμβόλιο δεν θεωρείται το ίδιο αποτελεσματικό σε σχέση με τα δυτικά εμβόλια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ