Πολάκης: Γκάφα από υπ. Υγείας στο αντιιικό Paxlovid – Άλλαξαν οι ενδείξεις

To απίστευτο αλαλούμ αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με το φάρμακο Paxlovid που χορηγείται για τον κορωνοϊό, με το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του για τη χορήγηση του φαρμάκου σε ασθενείς, στο επίσημο δελτίο, να παραπέμπει σε λάθος ενδείξεις.

To απίστευτο αλαλούμ αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης σχετικά με το φάρμακο Paxlovid που χορηγείται για τον κορωνοϊό, με το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του για τη χορήγηση του φαρμάκου σε ασθενείς, στο επίσημο δελτίο, να παραπέμπει σε λάθος ενδείξεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Λανθασμένα, με βάση της οδηγίες του φαρμάκου το επίσημο δελτίο του υπουργείου Υγείας παρέπεμπε και σε νεφροπαθείς. Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας την Τετάρτη (30/3) στη Βουλή ανέδειξε το θέμα και κάλεσε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επανορθώσει. Παρέθεσε δε, τις επίσημες οδηγίες του αμερικανικού FDA για το φάρμακο προκειμένου να αναδείξει την γκάφα ολκής από το υπουργείο Υγείας.

Βάλατε στο σημερινό δελτίο Τύπου ότι πρέπει να χορηγείται στη νεφρική ανεπάρκεια. Έχει πλήρη αντένδειξη στη νεφρική ανεπάρκεια το φάρμακο Paxlovid. Αυτοί που σας φτιάχνουν τα επιστημονικά δελτία Τύπου να ξαναγυρίσουν στην Ιατρική, να ξαναδιαβάσουν και να πάρουν πτυχίο», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Θάνο Πλεύρη.

Μία ημέρα μετά, το υπουργείο Υγείας το πήρε πίσω και «κατέβασε» από την επίσημη σελίδα το επίμαχο δελτίο.

Tι είπε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή:

Μετά την αλλαγή του λανθασμένου δελτίου για το φάρμακο από το Υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε μέσω ανάρτησης στο facebook:

«Η χθεσινή μου ομιλία στη Βουλή πέρα από τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του Πλεύρη θα μείνει στην ιστορία και ως ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!!

Δείτε στο φωτό 2-3 το κοινό χθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγειας και του Υπ Ψηφιακής διακυβέρνησης για το σε ποιους ασθενείς χορηγείται το χάπι paxlovid για τον κορονοϊό που φαίνεται πως (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ) χορηγείται και σε νεφροπαθείς!!!!

Στη φωτο 4 φαίνεται η σελίδα απο τις οδηγίες του FDA που κατέθεσα χθες στη Βουλή και μιλάει για τη σαφή αντένδειξη χορήγησης του σε νεφροπαθείς!!

ΣΗΜΕΡΑ ,το χθεσινό κοινό δελτίο τύπου ΚΑΤΕΒΗΚΕ από τη σελίδα του Υπ Υγειας και υπάρχει αυτό που λέει τα σωστά που ειχε βγει πριν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24/3

ΥΓ1.ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ,άχρηστες ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ!!

ΥΓ2.Φανταζομαι να ειχε γίνει τέτοιο πράγμα επι θητειας μας.Θα ζητούσατε να μας εκτελέσουν στα τρία μέτρα.Τώρα τα ΠΕΤΣΟταισμενα σας σας προφυλάσσουν στοργικά … ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ,Η ΨΕΥΤΙΑ,Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ!!».

Στην ίδια ομιλία, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής της διάταξης που αφορά στους επιμελητές του ΕΣΥ.

«Υπάρχει νόμος του 2009 ο οποίος λέει ότι ο νεοπροσληφθείς Επιμελητής Β΄ προχωρεί σε ατομική κρίση στην πενταετία και όχι σε ανοιχτή κρίση, κατά την οποία μπορεί κάποιος άλλος να βάλει τα χαρτιά του και να χάσει τη θέση του. Φεύγει κόσμος από αυτό», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πανδημία από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τόνισε:

Κύριε Πλεύρη, επί θητείας σας, σε επτά μήνες έχουμε 13.760 νεκρούς, δηλαδή παραπάνω από όσους είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι την ημέρα που αναλάβατε. Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Πλεύρη;

Θυμάστε τον ομογάλακτό σας στο ΛΑΟΣ, τον κ. Γεωργιάδη να ουρλιάζει από τα κανάλια ότι είμαστε δώδεκα φορές καλύτερα από το Βέλγιο, πριν από κανένα χρόνο, ενάμιση; Είχαν αυτοί τότε 1.200 θανάτους κι εμείς 120 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε περάσει και το Βέλγιο και την Ιταλία. Από όλες τις δυτικές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου είμαστε πρώτοι. Είναι 2.651 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Δεν καταλάβατε ότι, ο κορωνοϊός δεν είναι ανεμοβλογιά και θα υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια.

Βγάλατε τους υγειονομικούς, 6.000 ανθρώπους στο δρόμο, τους έχετε στην πείνα και έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ.

Υπάρχουν πάνω από 1.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, για διάφορους λόγους, οι οποίοι δουλεύουν. Οι άλλοι 6.000 γιατί είναι στην πείνα; Για την ιδεοληψία σας; Γιατί έχετε το πάρει προσωπικά; Γιατί τους εκδικείστε;

Στο θέμα των ΜΕΘ αποτύχατε πλήρως: Στους 25.000 νεκρούς, οι 16.500 την 1η Μαρτίου -με τα στοιχεία που βγήκαν από τον ΕΟΔΥ και τα οποία είχατε, αλλά δεν τα είπατε- πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ