Ποιοι υγειονομικοί εξαιρούνται από το επίδομα επικινδυνότητας

Εκτός επιδόματος επικινδυνότητας μένουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να ανακοινώνει πανελλαδική απεργία, την προσεχή Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας το επίδομα για το σύνολο των υγειονομικών.

Εκτός επιδόματος επικινδυνότητας μένουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να ανακοινώνει πανελλαδική απεργία, την προσεχή Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας το επίδομα για το σύνολο των υγειονομικών

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, οι κατηγορίες που εξαιρούνται από το επίδομα είναι οι εξής:
  • Το Νοσηλευτικό προσωπικό, που λαμβάνει τώρα επίδομα 150 ευρώ, λαμβάνει αύξηση 50 ευρώ και το επίδομα διαμορφώνεται στα 200 ευρώ. Η αύξηση δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.
  • Το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες δίπλα στους ασθενείς και είχε δέκα απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποκλειστεί και από την κινητικότητα.
  • Επαγγέλματα που ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία, όπως κοινωνικοί λειτουργοί και λογοθεραπευτές. Τα αντίστοιχα επαγγέλματα σε άλλους φορείς, όπως ο ΟΚΑΝΑ, βρίσκονται στην τρίτη κατηγορία δικαιούχων του επιδόματος.
  • Επαγγέλματα της πρώτης κατηγορίας (παραϊατρικό, καθαρίστριες) βρέθηκαν στην τρίτη κατηγορία δικαιούχων. Αυτό σημαίνει πως δεν λαμβάνουν αύξηση στο επίδομα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως οι ήρωες του υγειονομικού πολέμου προσφέρουν τις υπηρεσίες του με αυτοθυσία, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους ή κοντά στον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, καθώς έχουν περικοπεί άδικα τα επιδόματα άδειας και τα δώρα εορτών (13ος, 14ος μισθός).

Όπως αναφέρει, η καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας είναι μία ευκαιρία για την Πολιτεία να ανταποδώσει στους υγειονομικούς τα χειροκροτήματα με πράξεις.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπογραμμίζουν πως οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας – πολύ σωστά – έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία, χάρη στις παρεμβάσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ