Ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου από Σεπτέμβριο

Απαντήσεις σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου (τη λεγόμενη «αναμνηστική») έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Απαντήσεις σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου (τη λεγόμενη «αναμνηστική») έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες, ότι από το φθινόπωρο θα σταλεί εκ νέου SMS για την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η κυρία Παπαευαγγέλου απάντησε αρχικά ότι «τρέχουμε μπροστά από τις εξελίξεις». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση και «σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση».

Οπως εξήγησε, «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση, όπως είναι οι γιατροί».

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ανέφερε ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα στις οδηγίες, ως εκ τούτου δεν απάντησε στο αν θα υπάρξουν κυρώσεις γι’ αυτούς που δεν θα δεχτούν.

Τι θα γίνει με τα self test στους μαθητές

Σχολιάζοντας τη δήλωση της υπουργού Παιδείας ότι οι μαθητές που θα εμβολιαστούν δεν θα υποβάλλονται σε self test, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι επ’ αυτού έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις και τις επόμενες εβδομάδες θα συζητηθούν περισσότερα για τα πρωτόκολλα στα σχολεία.

«Δεν έχουμε καταλήξει με το τι θα γίνει με το self test, όμως νομίζω ότι η υπουργός είπε αυτή την οδηγία, ότι δεν θα κάνουν self test οι εμβολιασμένοι μαθητές, γιατί αυτό είναι που ισχύει και στις άλλες ηλικιακές ομάδες και στις άλλες ομάδες εργασίας. Και το σχολείο είναι η ”εργασία” των παιδιών μας, έτσι; Αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αυτό ακόμα», κατέληξε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ