ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρά αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) υπό τον κίνδυνο περικοπών στο επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας, από τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου θύμιζε σκηνικό στρατιωτικού νοσοκομείου σε καιρό πολέμου, καθώς οι κλινικές και οι διάδρομοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι με ράντζα, ενώ οι ουρές στα εξωτερικά ιατρεία ήταν ατελείωτες και οι ασθενείς περίμεναν με τις ώρες.

Όπως τονίζει, κάποιοι ασθενείς περίμεναν μέχρι και 10 ώρες για να έρθει η σειρά τους, γιατί το ακτινολογικό μηχάνημα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπως και ο μαγνητικός τομογράφος δεν λειτουργούσαν λόγω βλάβης.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλει επίσης ότι υπήρχαν ασθενείς διασωληνωμένοι που νοσηλεύονταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στάση εργασίας… 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 6/2/2019 από 11π.μ. έως 3 μμ. και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μμ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η Κυβέρνηση σιωπά.

Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί. Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό το μήνα χωρίς το επίδομα 580 ευρώ.

Αρνείται η Κυβέρνηση να μας εντάξει στα ΒΑΕ. Υποστήκαμε τις δυσμενείς διατάξεις της ενοποίησης στον ΕΦΚΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων και η Κυβέρνηση αρνείται τις συντάξεις μας στα ΒΑΕ που είναι υποχρέωσή της.

Δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας στα 67 μας χρόνια. Οι Νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. 3000 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα