«Πόδι» σε 60 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας λόγω πλαστών πτυχίων

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Συνολικά 369 υπάλληλοι του Δημοσίου πιάστηκαν στην «φάκα» λόγω αναληθούς, ανακριβούς, παραποιημένου ή πλαστού πτυχίου και απολύθηκαν από το 2015 έως σήμερα, εκ των οποίων οι 60 περιπτώσεις αφορούν εργαζόμενους του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στο 9μηνο του 2018 εκτός Δημοσίου βρίσκονται 5 υπάλληλοι από το υπουργείο Υγείας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Βουλή προς απάντηση σε ερώτηση του κ. Γιώργου Γεωργαντά, το 2015 απολύθηκαν 156, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία βρέθηκαν 65 υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία από τους ΟΤΑ, 28 από το υπουργείο Υγείας και 25 από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά το 2016 ανακλήθηκαν οι διορισμοί 115 υπαλλήλων, με τους περισσότερους (30) να προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών (31) και τους να ακολουθούν κατά πόδας οι ΟΤΑ (30). Επίσης 18 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας βρέθηκαν εκτός Δημοσίου και 11 από το υπουργείο Παιδείας.

Το 2017 ο αριθμός των απολυμένων έφτασε τους 62. 20 από τους ΟΤΑ, 13 από το υπουργείο Εσωτερικών, 9 από το υπουργείο Παιδείας και 9 από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, στο 9μηνο του 2018 εκτός Δημοσίου βρίσκονται 36 υπάλληλοι. Οι 9 από τους ΟΤΑ, 8 από το υπουργείο Παιδείας, 5 από το υπουργείο Υγείας, κλπ.

Περιπτώσεις που ξεπερνούν κάθε φαντασία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η λίστα με τους δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία είναι μακρά και οι περιπτώσεις πολλές φορές ξεπερνούν τη φαντασία. Μάλιστα, δύο γιατροί, ένας χειρουργός και ένας παθολόγος, οι οποίοι ασκούσαν κανονικά τα καθήκοντά τους σε δημόσιο νοσοκομείο, συντόμως θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ιταλικό Δημόσιο λόγω του ότι οι πλαστοί τίτλοι εμφανίζονταν να προέρχονται από ιταλικά πανεπιστήμια.

Υπάλληλος φορέα του τομέα Υγείας και παράλληλα δημοτική σύμβουλος δήμου της Αττικής προσκόμισε πλαστούς τίτλους γνώσης αγγλικών για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών. Όταν εις βάρος της κατατέθηκε μήνυση για πλαστογραφία, διεγράφη… οικειοθελώς από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι είχε ολοκληρώσει τη φοίτησή της σε τρία από τα τέσσερα συνολικά εξάμηνα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ