Δημόσια ΥγείαΠλεύρης: Στα 50.000 σήμερα τα κρούσματα - Κανείς σε ΜΕΘ με Όμικρον

Πλεύρης: Στα 50.000 σήμερα τα κρούσματα – Κανείς σε ΜΕΘ με Όμικρον

- Advertisement -

Τα 50.000 θα αγγίξουν και σήμερα τα κρούσματα στη χώρα, όπως τονίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα 50.000 θα αγγίξουν και σήμερα τα κρούσματα στη χώρα, όπως τονίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Από την εικόνα που είδα την πρωινή πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, λίγο περισσότερο-λίγο λιγότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν 50.126 κρούσματα.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον, παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 2 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων από μόνη της δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για το άνοιγμα των σχολείων, που, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα ανοίξουν κανονικά στις 10 του μήνα, με αλλαγμένο πρωτόκολλο.

«Έχουμε ένα πρωτόκολλο πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε στην πιο νοσηρή Δέλτα, ακριβώς γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη. Δεν είμαστε σε γενικό λοκντάουν. Αν ήμασταν, θα μπορούσες να πιθανολογήσεις ότι τα παιδιά θα παραμείνουν σπίτι του. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά, ειδικά του Γυμνασίου και του Λυκείου, και κλειστά να ήταν τα σχολεία θα κυκλοφορούσαν όπως κυκλοφορούν και η μεταδοτικότητα θα ήταν μεγαλύτερη», δήλωσε.

Πλεύρης: Πότε θα γίνονται δωρεάν rapid test

Σε ό,τι αφορά στα self test που θα κάνουν τα παιδιά, αλλά και τα rapid σε περίπτωση κρούσματος, ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε ότι «θα τα παραλαμβάνουν (τα self test) οι γονείς, όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί ράπιντ, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν ράπιντ».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «από τον Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από τον Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία».

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε, η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά, είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε. Στον βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι, θα πιεστεί. Το βλέπουμε».

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η κυρίαρχη θέση στην επιτροπή ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία και για το πρωτόκολλο, με κάποιες παρατηρήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ