Πλεύρης: Μουσική και απελευθέρωση ωραρίου στην εστίαση – Τα μέτρα

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση ανακοίνωσε ο υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά μόνο με καθήμενους και την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση ανακοίνωσε ο υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το μέτρο όσον αφορά στην πληρότητα των γηπέδων, όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, παραμένει ως έχει, αλλά θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κ. Πλεύρης επισήμανε ότι στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα αυτά ελήφθησαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το healthpharma.gr, η εισήγηση της Επιτροπής έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως μερίδα συμμετεχόντων στη σύσκεψη της Επιτροπής τάσσονταν υπέρ της παράτασης των μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα, δηλαδή έως την Κυριακή 6/2, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για να αποτυπωθεί η επίδραση της κακοκαιρίας στην επιδημία και να αποφευχθεί μια πιθανή έξαρση κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων (απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ κ.α.) κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως την προσεχή Κυριακή, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ