Πλεύρης: Μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία σε δικά μας νοσοκομεία

Είμαστε έτοιμοι για μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία και για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

Είμαστε έτοιμοι για μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία και για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Θ. Πλεύρης : Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Είμαστε έτοιμοι να τον ενισχύσουμε και να τον υποστηρίξουμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και με τη μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Πλεύρης.

Παράλληλα, συνέχισε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, παρακολουθούμε την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι εδώ, ωστόσο θεωρούμε ότι σιγά-σιγά πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν αναζωπύρωσή της.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να δείξουμε τις κοινές αξίες της Ευρώπης».

Τι αναφέρει η Εγκύκλιος

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου σύμφωνα με την οποία όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες – ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες
όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και
παιδιά με αυτισμό που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και έχουν ήδη
εξυπηρετηθεί.

Μέσω αυτής της εγκυκλίου που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι εν λόγω ασθενείς, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες Τρίτης Χώρας, έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα ΚέντραΥγείας, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ