Πλεύρης: Κοντά σε αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα φάση του κορωνοϊού ως ενδημικού ιού, υπογραμμίζοντας πως «Βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του testing», μιλώντας στο Action24.

Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα φάση του κορωνοϊού ως ενδημικού ιού, υπογραμμίζοντας πως «Βρισκόμαστε κοντά στην αλλαγή του testing», μιλώντας στο Action24

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως είπε o υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλευρης, ήταν πολύ σημαντικό να δοθεί μεγάλο βάρος στην καταγραφή κρουσμάτων όταν επικράτησε η μετάλλαξη Δέλτα, όμως πλέον βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας. «Η μετάλλαξη Όμικρον, δίνει πολλαπλές αλλά ήπιες νοσήσεις και για αυτό τα δεδομένα αλλάζουν», υπογράμμισε.

Πλεύρης: Στοχευμένοι έλεγχοι

Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, μπαίνουμε σε μια νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα. Δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Εποχικός ιός» θα γίνει η Covid, εκτιμά η διευθύντρια των CDC

Σύμφωνα με όσα εκτίμησε νωρίτερα χθες η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, Ροσέλ Ουαλένσκι, ο κορωνοϊός θα γίνει «εποχικός ιός»,

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC τόνιζε: «Προβλέπω ότι πιθανότατα θα είναι ένας εποχιακός ιός», είπε η Ουαλένσκι, απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της πανδημίας, προσθέτοντας πως η χρήση μασκών αναμένεται να επανέλθει, χωρίς να είναι πάντα απαραίτητες.

Σημειώνεται πως τα CDC προχώρησαν σε χαλάρωση του περιορισμού για τη χρήση μάσκας σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου μήνα.

«Μπορεί να θέλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια ορισμένων εποχών», σημείωσε η διευθύντρια του CDC. «Ίσως κατά τη διάρκεια της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων, θα μπορούσαμε να φορέσουμε ξανά τις μάσκες μας για να προστατεύσουμε τόσο από τη γρίπη όσο και από την Covid» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι ΗΠΑ κατέγραψαν 67.516 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 1.686 νέους θανάτους το προηγούμενο 24ωρο. Αυτοί οι αριθμοί είναι αισθητά μειωμένοι από την έξαρση της παραλλαγής Omicron τον Ιανουάριο.

Η Ουελάνσκι σημείωσε ότι παραμένει ασαφές εάν οι άνθρωποι θα χρειαστούν επιπλέον ενισχυτικές δόσεις για την Covid τον επόμενο χρόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ