Πλεύρης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όλα είναι επάνω στο τραπέζι

«Όλα είναι επάνω στο τραπέζι» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Όλα είναι επάνω στο τραπέζι» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, o κ. Πλεύρης είπε πως σε αυτή τη φάση «ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «έχει αποδειχτεί ότι εάν οι ηλικίες 12-17 ετών εμβολιαστούν, θωρακίζουμε τα παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρο τους και όχι το διαδίκτυο.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα. Ενώ, ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτούργει με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Συμπράξεις Δημόσίου και Ιδιωτικού Τομέα 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν.

«Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει».

Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχτούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία, ωστόσο χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού rapid test κατά την είσοδό τους σε νοσοκομείο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ