Πλεύρης: Εντολή για διερεύνηση καταγγελιών ιατρικής αμέλειας

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν οι καταγγελίες ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο καταλογίζει αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά σε γιατρούς δύο νοσοκομείων.

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν οι καταγγελίες ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο καταλογίζει αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά σε γιατρούς δύο νοσοκομείων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα και όπως αποκάλυψε το GRTimes, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Εντολή Πλεύρη για άμεση διερεύνηση καταγγελιών ιατρικής αμέλειας

Σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ό,τι «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση».

Παράλληλα, σημείωσε πως «οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Αναλυτικά η δήλωση Θ. Πλεύρη

“Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικο παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση. Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ