Πλεύρης: «Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου»

«Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή» όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θανός Πλεύρης στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μας», με αφορμή το θέμα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή» όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θανός Πλεύρης στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μας», με αφορμή το θέμα για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Θανός Πλεύρης περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη και οδηγήθηκε στη διασωλήνωση ενώ δεν έκρυψε τον φόβο και το άγχος που ένιωσε για το αν θα μπορούσε να ξαναδεί τα παιδιά του.

«Αν γυρίσουμε πίσω στο 2016, όταν συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, νομίζαμε ότι είναι κάτι απλό, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαμε, χάναμε 10 ανθρώπους από νοσοκομειακή λοίμωξη.

Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να μπαίνει το μικρόβιο στο αίμα, να παθαίνω σηψαιμία, να πρέπει να διασωληνωθείς και να μην ξέρεις τι γίνεται…», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης

Και συνέχισε, λέγοντας: «Φοβήθηκα τη στιγμή της διασωλήνωσης γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, ήταν ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή.

Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός και να μην με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Με ενδιέφερε μόνο ότι ξύπνησα και ότι ευτυχώς ζω. Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους τέλος πάντων αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν».

Θάνος Πλεύρης: «Φοβήθηκα ότι η διασωλήνωση μπορεί να μην έχει επιστροφή»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ