Πλεύρης: 15 Απριλίου τέλος στα πρόστιμα για ανεμβολίαστους άνω των 60

Μπαίνει τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 15 Απριλίου όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Βουλή. Ο υπουργός επεσήμανε ότι από το καλοκαίρι θα το εξετάσουν και πάλι το μέτρο.

Μπαίνει τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 15 Απριλίου όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Βουλή
Θάνος Πλεύρης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας πως αν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα τότε θα μπορούσαμε να πάμε σε μια απελευθέρωση αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο. Όταν ρωτήθηκε από πότε θα ισχύσει αυτό απάντησε: «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Εντωμεταξύ, από την υποχρέωση του εμβολιασμού δεν απαλλάσσονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/3) στη Βουλή, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου η αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού στην οποία βρίσκονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο ίδιο νομοσχέδιο παρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου 2022 όλες οι έκτακτες ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτός από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών σε νοσοκομεία και μονάδες χρονίως πασχόντων και ηλικιωμένων που παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου.

Επίσης, παρατείνεται η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί, από τη λήξη τους έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ