ΠΟΕΔΗΝ: Δίχως γιατρούς και χειρουργεία το νοσοκομείο Σαντορίνης

Μόλις 25 γιατροί έχουν μείνει στο νοσοκομείο Σαντορίνης, από τους 35, όταν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας”, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων, υπάρχουν μόνο ένας γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτου δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

“Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός. Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός ιατρός. Άρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν αιμορροΐδες! Οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας Αναισθησιολόγος ιατρός, κανένας χειρουργός, κανένας νεφρολόγος. Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο νοσοκομείο. Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας”, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ