Πατούλης: Στο πειθαρχικό του ΙΣΑ οι σκοταδιστικές απόψεις για τον ιό

Την αυστηρότητα του προτίθεται να εξαντλήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το μείζον ζήτημα του κορωνοϊού, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, καλώντας τους πολίτες να μη παρασύρονται από ανυπόστατες μη επιστημονικές και σκοταδιστικές απόψεις, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία.

Την αυστηρότητα του προτίθεται να εξαντλήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το μείζον ζήτημα του κορωνοϊού, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση επαναλαμβάνει με ιδιαίτερη έμφαση προς κάθε κατεύθυνση ότι τάσσεται κατηγορηματικά και εμφαντικά υπέρ όλων των μέτρων ατομικής και κοινωνικής προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί.

Με ξεκάθαρο επιστημονικό λόγο καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Να μην τείνει ευήκοο ους, σε όλους εκείνους που σκόπιμα ή μη προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν.

Δηλώσεις και εκδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας, των λοιπών μέτρων δημόσιας υγείας, ή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών είναι επικίνδυνες και σκοταδιστικές, όπως σημειώνει ο κ. Πατούλης.

Ο λόγος στους ειδικούς

Είναι αποδεκτό να διαφωνεί κανείς επιστημονικά, στο πλαίσιο ενός επιστημονικού forum. Είναι όμως εντελώς καταδικαστέες και απαράδεκτες δηλώσεις ιδίως ιατρών εφόσον δεν έχουν επιστημονικό έρεισμα.

Συνιστούμε στα μέλη μας να απέχουν από δηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ εφόσον δεν είναι ειδικοί σε θέματα λοιμώξεων και Covid-19. Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει, όπως πάντα, να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος.

Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης. Όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί από τα μέλη του παρουσίες στα ΜΜΕ ή άλλο μέσο την προβολή προσωπικών απόψεων. Απόψεις που στερούνται επιστημονικής βάσης και αποπροσανατολίζουν το κοινό. Ο ΙΣΑ αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε τέτοιες περιπτώσεις. Εξετάζει κατά περίπτωση και την προσφυγή του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης. Τις απόψεις εκείνες που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του. Σε εκείνους που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα. Ωστόσο καλούμε και τους πολίτες να μη παρασύρονται και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία.»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ