ΠΑΣΥΝΟ: Απαξίωση των νοσηλευτών από το υπουργείο Υγείας

Για απαξίωση των νοσηλευτών και άυλες πολιτικές δεσμεύσεις καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) σε ανακοίνωση της, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά μονιμοποίηση επικουρικών νοσηλευτών ούτε έχει ενταχθεί ο κλάδος στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Για απαξίωση των νοσηλευτών και άυλες πολιτικές δεσμεύσεις καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνοντας ένα χρόνο και παραπάνω, από την ημέρα έναρξης των έκτακτων μέτρων για την πανδημία και καθώς το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά τα πολλοστά δίκαια αιτήματά μας, επανερχόμαστε και πάλι, διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι προς αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά.

Ειδικότερα:

1. Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, των συμβασιούχων νοσηλευτών Ο.Α.Ε.Δ., όπως έχει δεσμευθεί και πάραυτα εξακολουθεί να προκηρύσσει θέσεις επικουρικού προσωπικού, με πρόσχημα τη μελλοντική μονιμοποίηση.

2. Η δημόσια δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, για τη δημιουργία του Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ. εξακολουθεί να βρίσκεται στο συρτάρι, όπως και οι διθυραμβικές αναρτήσεις και δηλώσεις σας.

3. Η τραγελαφική πλέον ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε., είναι προφανές πλέον, ότι δεν σας απασχολεί, καθώς το Ε.Σ.Υ. κατά τη γνώμη σας, αποτελεί το πιο «ασφαλές εργασιακό περιβάλλον» και οι Νοσηλευτές δεν νοσούν, ούτε μετράνε απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ούτε και εν γένει, εδώ και δεκαετίες.

4. Το κατακερματισμένο και επαγγελματικά εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει σε αναστολή κανονικών αδειών, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να παρατείνει το πετυχημένο πολιτικό καθεστώς «νοσοκομειακής γαλέρας», το οποίο έχει επιβάλλει μεθοδευμένα και κρατάει ομήρους όλους τους νοσηλευτές, ακόμα κι αυτούς που αυτοδίκαια αναμένουν τη χορήγηση των κανονικών αδειών για να συνταξιοδοτηθούν.

5. Φυσικά ούτε λόγος για χορήγηση επιδόματος λόγω Πάσχα στους Νοσηλευτές και σε όλους τους υγειονομικούς. Κανένα κίνητρο, καμία αναγνώριση από την πολιτική ηγεσία.
Συμπερασματικά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθεί να αγνοεί τον άνισο αγώνα των νοσηλευτών κατά της πανδημίας στο υποστελεχωμένο Ε.Σ.Υ. και στις πλάτες τους, εξυπηρετεί απλώς πολιτικές φιλοδοξίες. Αλήθεια, πως μπορεί να αντικρίζει τους Νοσηλευτές κατάματα, όταν επισκέπτεται τα Νοσοκομεία, τα Εμβολιαστικά Κέντρα και εν γένει τις Υπηρεσίες Υγείας;

ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ: Απαιτούμε άμεσα

1.Την ένταξη των Νοσηλευτών στα Β.Α.Ε.
2. Τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.
3. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικού προσωπικού και Ο.Α.Ε.Δ.).
4. Τη μονιμοποίηση των ειδικευομένων Νοσηλευτών.
5. Την άρση της αναστολής των κανονικών αδειών.
6. Τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα προς όλους τους υγειονομικούς και τη χορήγηση ειδικών κινήτρων.

Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει τον αγώνα μας και το ανταποδίδουμε καθημερινά σε όλους τους πολίτες. Το φετινό Πάσχα δεν επιθυμούμε πολιτικά χειροκροτήματα, χορτάσαμε από υποκρισία, απαιτούμε την υλοποίηση των πολιτικών δεσμεύσεών σας. Στο πλαίσιο του υγιούς συνδικαλισμού και της διαφάνειας, παραμένουμε σταθεροί στις διεκδικήσεις μας και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας, οποιαδήποτε στιγμή, για να συναντηθούμε με «ασφάλεια».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ