Πάσχα με μέτρα – Καμία άρση μέχρι την Πρωτομαγιά λένε οι ειδικοί

Με μέτρα θα εορταστεί το Πάσχα, καθώς δεν θα υπάρξει καμία άρση τους μέχρι την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών.

Με μέτρα θα εορταστεί το Πάσχα, καθώς δεν θα υπάρξει καμία άρση τους μέχρι την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αφορμή για την αλλαγή στάσης των ειδικών είναι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Χθες, Τρίτη 29-3, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό κρουσμάτων (28.933) που παραπέμπει στις χειρότερες ημέρες της πανδημίας.

Παρότι οι «σκληροί» δείκτες παραμένουν χαμηλά (49 νεκροί και 351 διασωληνωμένοι), δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς, ακριβώς λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, ενδεχομένως να επακολουθήσει στο άμεσο μέλλον και αύξηση του αριθμού των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα σε οκτώ από τις 13 περιοχές που ελέγχθησαν.

Έτσι, οι ειδικοί παρατηρούν με μεγάλη ανησυχία την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει απαραίτητα να αυστηροποιηθεί η τήρηση των μέτρων.

Με την πανδημία να παραμένει «ενεργή» εξαιτίας της λεγόμενης «Stealth» παραλλαγής της Όμικρον, οι επιστήμονες προτείνουν η δημόσια πολιτική για την πανδημία να «κινείται όχι με γνώμονα τον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά τη δυναμική της επιδημίας.

Γκάγκα: Παρατηρείται διαχειρίσιμη αύξηση

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στο Πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: “Παρατηρείται μια ελάχιστη αύξηση, που είναι μεν διαχειρίσιμη, αλλά υπάρχει.

Βλέπουμε ότι επηρεάζονται οι μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή βλέπουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους νεαρούς ενήλικες και περισσότερο μεγαλύτερους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να προσέξουμε για ένα διάστημα και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι σύντομα καλύτερα. Αλλά αυτό το διάστημα έχουμε αρκετές νέες μολύνσεις και θέλει προσοχή”, επεσήμανε η κα Γκάγκα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ