Παππά: Αγανάκτηση των ρευματοπαθών για τις κοστοβόρες μετακινήσεις

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), Αθανασία Παππά με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι ρευματοπαθείς και ανοσοκατασταλμένοι χρόνιοι ασθενείς από τη περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, υποχρεούνται σε μετακίνηση εκτός του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες θεραπείες (χημειοθεραπείες, βιολογικές θεραπείες) και διαγνωστικές εξετάσεις.

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), Αθανασία Παππά με επιστολή της

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία και αγανάκτησή για τις αναγκαστικές μετακινήσεις των ρευματοπαθών εκτός του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες θεραπείες (χημειοθεραπείες, βιολογικές θεραπείες) και διαγνωστικές εξετάσεις εν μέσω πανδημίας.

Η κ. Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή: «Με δεδομένο ότι η πανδημία του Κορωναϊού COVID-19 εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα και με τη προοπτική μιας νέας έξαρσης, ο κίνδυνος εξάπλωσης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι εξαιρετικά μεγάλος. Όπως επίσης και οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.

Οι ρευματοπαθείς και ανοσοκατασταλμένοι χρόνιοι ασθενείς από τη περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, υποχρεούνται σε μετακίνηση εκτός του τόπου κατοικίας τους, προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες θεραπείες (χημειοθεραπείες, βιολογικές θεραπείες) και διαγνωστικές εξετάσεις.

Παππά: Οι ασθενείς έχουν πληγεί οικονομικά 

Επιπρόσθετα σημαντικό ποσοστό των ασθενών έχει πληγεί οικονομικά. Αποτέλεσμα είναι να μη μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Για πολλούς χρόνιους ασθενείς απαιτείται και η παρουσία συνοδού μέλους (η κατάσταση της υγείας τους ή αναπηρία δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν χωρίς βοήθεια).

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) επικροτεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια των θεραπειών στα Κέντρα Υγείας. Περιμένει την υλοποίηση τους, εφόσον όμως πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αναφέρονται διεξοδικά στην επιστολή. Στόχος είναι να εξασφαλίζεται η ασφαλής χορήγηση αυτών των φαρμάκων και η προάσπιση της υγείας των ασθενών.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 5.200 μέλη. Τα μέλη κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα  Νοσήματα. Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά από αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς.  H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE. Έχει λάβει για τρεις συνεχόμενες χρονιές το 1ο βραβείο από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ασθενών για τα θέματα «Η επαγγελματική ζωή και τα προβλήματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα». «Δικαιώματα των ατόμων με ρευματικά νοσήματα» και. «Σεξουαλική ζωή νεαρών ατόμων με ρευματικά νοσήματα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ