Παπαευαγγέλου: Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Έβρος, Κοζάνη και Πιερία

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορωνοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορωνοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική, διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.

Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 91%.

«Μάθαμε πολλά» από την πανδημία

Μάθαμε πολλά, όχι μόνο εμείς οι γιατροί, μέσα από αυτή την κατάσταση είπε η κα. Παπαευαγγέλου που έκανε λόγο για μια εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε τι έχει μεγαλύτερη σημασία. «Τα παιδιά έχασαν το σχολείο τους και κλείστηκαν στο σπίτι.

Οι φοιτητές μας δεν έζησαν τη φοιτητική ζωή όπως την είχαν ονειρευτεί. Πολλοί εργαζόμενοι έζησαν την αγωνία της οικονομικής επιβίωσης και άτομα μεγάλης ηλικίας έζησαν στην απομόνωση» είπε.

Σήμερα είναι η τελευταία ενημέρωση για τον κορωνοϊό για το 2020, δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και έκανε μια μικρή αναδρομή της πανδημίας.

«Στη χώρα μας το πρώτο κρούσματα σημειώθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου» είπε και πρόσθεσε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν στην ηλικιακή ομάδα 40 ως 65 ετών.

«Οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 αφορούν στο 85% των θανάτων από τον κορωνοϊό» σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ