Παπαευαγγέλου: Ποιοι δικαιούνται 2η φορά πιστοποιητικό νόσησης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με όσους δικαιούνται επανέκδοση του πιστοποιητικού νόσησης έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στις “εξαιρέσεις” καθώς από τον Σεπτέμβριο, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει αποφασίσει ότι δε θα εκδίδεται πιστοποιητικό για επαναμόλυνση.

Παπαευαγγέλου: Θα συνυπάρχουμε για αρκετό καιρό με τον ιό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, εξαίρεση θα αποτελούν τα άτομα που είναι εμβολιασμένα αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση επειδη νόσησαν ξανά.

Συγκεκριμένα, θα εκδίδεται πιστοποιητικο νόσησης σε όσους νοσουν για 2η φορά μόνο σε όσους έχουν κάνει τις 2 πρώτες δοσεις και τους πιανει η 2η λοιμωξη πριν προλαβουν να κανουν την ενισχυτική. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι ανεμβολίαστοι και νοσήσουν ξανά δεν μπορούν να εκδώσουν για 2η φορά πιστοποιητικό νόσησης.

Ας σημειωθεί ότι όποιος έχει κάνει αναμνηστική δόση και μετά νόσησε για 2η φορά δεν έχει ανάγκη από νέο πιστοποιητικό νόσησης διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από ενισχυτική δόση δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Παπαευαγγέλου: Θα συνυπάρχουμε για αρκετό καιρό με τον ιό

Η συνολική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δίνει σημάδια αισιοδοξίας, ωστόσο θα συνυπάρχουμε με τον ιό για αρκετό ακόμα διάστημα, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπεριογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Για την χαλάρωση των μέτρων, ανέφερε ότι υπάρχει αποσύζευξη του αριθμού των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών. Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε η χαλάρωση των μέτρων για εμβολιασμένους χωρίς να σημαίνει ότι τελειώνει η πανδημία.

Θα συνυπάρχουμε με τον ιό για αρκετό διάστημα και ο καθένας θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις για τις δραστηριότητες που θα συμμετέχει. Όπως ανέφερε δεν είμαστε σε θέση να άρουμε όλα τα περιοριστικά μέτρα όπως άλλες χώρες και είμαστε σε αναμονή γιατί είναι πιθανόν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την πληρότητα στα νοσοκομεία, τονίστηκε πως πανελλαδικά είναι στο 53% στις απλές κλίνες και στο 73% στις κλίνες COVID.

Όσον αφορά την περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων, η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως, συζητήθηκε εκ νέου στην Επιτροπή με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο πρόσθεσε χαρακτηριστικά «πως δεν φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας».

«Δεν είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε όλα τα μέτρα», σημεώσε με αφορμή τις κινήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ