Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης

Περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, γεγονός που μαρτυρά την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, όπως τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, γεγονός που μαρτυρά την υψηλή διασπορά του στελέχους στην κοινότητα, όπως τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κυρία Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι το στέλεχος αυτό τελικά θα επικρατήσει, όμως ο εμβολιασμός το καλύπτει και προστατεύει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εντοπισμό της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στον Εύοσμο. Δεδομένου ότι το στέλεχος αυτό δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, η καθηγήτρια τόνισε ότι εκτός από τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να υπάρξει και μεγάλος αριθμός τεστ.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια παρέμεινε σταθερός και υπολογίζεται σε 10.500 κρούσματα, είπε η καθηγήτρια. Εξ αυτών τα 5.500 -δηλαδή περισσότερα από τα μισά- εντοπίζονται στην Αττική.

Το Rt μειώθηκε κάτω από το 1 στην Αττική, δείχνοντας ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ