Πάνω από 1,5 εκατ. οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύρια οι πολίτες στην Ελλάδα που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης να προσεγγίζει το 10%.

Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι πολίτες στην Ελλάδα που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό, με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης να προσεγγίζει το 10%.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως παρατίθενται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.537.104 εμβολιασμοί, αριθμός που αφορά στο σύνολο των δόσεων εμβολίου που έχουν χορηγηθεί. Από αυτούς, 501.440 πολίτες έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου που απαιτείται προκειμένου να παρασχεθεί πλήρης κάλυψη έναντι της Covid-19.

Υπό αυτό το πλαίσιο, 1.035.664 πολίτες συνολικά έχουν κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, παρά το γεγονός πως ανήμερα της Εθνικής Επετείου πραγματοποιήθηκαν μόλις 147 εμβολιασμοί.

Οι αριθμοί των εμβολιασμών ανά περιοχή

Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν πως στην Αθήνα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την πρώτη δόση 144.649 πολίτες, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των εμβολιασθέντων είναι 112.393.

Στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, 24.450 πολίτες έχουν εμβολιαστεί (τουλάχιστον με μια δόση) στο Ηράκλειο, 24.067 στην Αχαΐα, 21.104 στη Λάρισα και 17.505 στα Ιωάννινα.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών. Αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Δευτέρας για το πρόγραμμα εμβολιασμού την περασμένη Δευτέρα, η Pfizer αναμένεται να παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας.

Δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου.

Στα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές. Στόχος είναι η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα. Οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων προς τους πολίτες.

Τάση σταθεροποίησης, με ισορροπία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφουν τάση σταθεροποίησης.

Οπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, αυτό δεν καταγράφεται μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στην ισορροπία εισαγωγών-εξιτηρίων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, καθώς πριν από λίγο καιρό τα εισιτήρια στα νοσοκομεία ήταν πολύ περισσότερα από τα εξιτήρια.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ανέβει, άλλα όχι δραματικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ