Παγώνη: Τι είπε για εμβολιασμό για H1N1, 4η δόση και Όμικρον

Για τον πανικό που έχει προκληθεί από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα της γρίπης μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Για τον πανικό που έχει προκληθεί από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα της γρίπης μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς, όπως και πριν τρία χρόνια -προ κορωνοϊού- έτσι και τώρα, τέτοια εποχή εμφανίζονται κρούσματα γρίπης.

Οκτώβρη με αρχές Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί για τη γρίπη

«Ο ΕΟΔΥ σωστά ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα γρίπης, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Όμως κρούσματα γρίπης και πριν τρία χρόνια υπήρχαν τέτοιες εποχές. Όχι ότι είναι πάρα πολλά, αντιμετωπίσιμα είναι. Απλώς φορούσαμε δύο χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε λοιπόν κρούσματα γρίπης. Τώρα έχουμε», ανέφερε.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης, η κ. Ματίνα Παγώνη τόνισε πως θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό: «Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για Η1Ν1, και όσο περισσότεροι εμβολιαστούνε, στην έξαρση, τέλη Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη, θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο».

Οι άνω των 60 να κάνουν τώρα την 4η δόση. Να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα
Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι και αυτά θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη.

Πάντως, επισήμανε πως οι άνω των 60 να πάνε από τώρα να τα κάνουν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καλύπτουν την 4η δόση του κορωνοϊού.

Παγώνη: Και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα

Η κ. Παγώνη συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα σελφ τεστ στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Όσον αφορά τον προσωπικό γιατρό, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ τόνισε πως στηρίζει το πρόγραμμα, καθώς «ο προσωπικός γιατρός είναι καλό πρώτον γιατί θα υπάρχει ιατρικός φάκελος και είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχει ιστορικό. Και, βέβαια, για την πρόληψη, θα μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά και να ενημερώσει τον κόσμο».

Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός. «Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα τις τακτικές εφημερίες υπερωρίες, είναι ντροπή. Αναγκάστηκαν να κάνουν 15 εφημερίες και είναι δύσκολο για έναν γιατρό να κάνει τόσες εφημερίες. 14 μήνες δεν έχουν πληρωθεί. Και, επιπλέον, δεν πληρώθηκαν οι εφημερίες στα Covid-19».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ