Παγώνη: Όνειρο το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 80% στα τέλη Αυγούστου

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19 στη χώρα έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων με λοίμωξη covid-19 στη χώρα έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Τις τελευταίες ημέρες και βάσει των σχεδίων που προϋπήρχαν από τους επιδημιολόγους, αναμέναμε από τις 15 Αυγούστου και μετά μία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ήταν σταδιακή» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα να μην φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων στα επίπεδα που δείχνουν οι μελέτες, καθώς σε αυτή την περίπτωση, όπως σημείωσε θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας.

«Αν σταματήσουμε σε αυτά τα επίπεδα, των 4.000-5.000 κρουσμάτων, θα είναι καλά και θα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε», δήλωσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ΜΕΘ διευκρίνισε πως δεν παρατηρείται ακόμα μεγάλη πίεση, καθώς οι επιπλοκές από τους ασθενείς που βρίσκονται στις απλές κλίνες Covid δεν έχουν ξεκινήσει. «Έχουμε μία σταδιακή αύξηση, αλλά όχι πολύ μεγάλη» πρόσθεσε η κ. Παγώνη.

Ωστόσο, επέστησε την προσοχή, καθώς όπως είπε τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα πολύ, λόγω του καύσωνα, των διακοπών και των πυρκαγιών. Την ίδια στιγμή απεύθυνε έκκληση «όταν επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές, να πάει να εμβολιαστεί», σημειώνοντας πως το πλάνο για τείχος ανοσίας γύρω στο 80% στο τέλος Αυγούστου «θα μείνει όνειρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φτάσουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι από Σεπτέμβριο πρέπει να τρέξουμε έναν μαραθώνιο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς «δεν υπάρχει άλλη σωτηρία».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον 15Αυγουστο, δεδομένου ότι τότε θα φύγουν και οι τελευταίοι για διακοπές. «Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στα νησιά, ήδη υπάρχει συνωστισμός στα σοκάκια, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη, η οποία έρχεται δεύτερη μετά την Αθήνα, ενώ μας ανησυχούν και τα άλλα νησιά», υπογράμμισε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ