Παγώνη: Κάτω από 40% η εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές της οποίας μπαίνουν από σήμερα σε μίνι lockdown έκρουσε η Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη βόρεια Ελλάδα, αρκετές περιοχές της οποίας μπαίνουν από σήμερα σε μίνι lockdown έκρουσε η Ματίνα Παγώνη, κάνοντας λόγο για χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Όλη η βόρεια Ελλάδα κοκκίνισε. Υπάρχουν πόλεις στην βόρεια Ελλάδα, οι οποίες έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από ο 40%, γιατί ο κόσμος δεν έχει πειστεί» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο Mega.

«1 στα 3 κρούσματα σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας είναι παιδιά. Πιέζεται το σύστημα» λέει και υπογραμμίζει ότι «οι ΜΕΘ στην βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 90% καλυμμένες. Αν καλυφθεί το 10%, πού θα πάει ο κόσμος να νοσηλευτεί».

Η γιατρός αναφέρθηκε στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60. «Η τρίτη δόση βοηθά πάρα πολύ, ειδικά στους ανοσοκατασταλμένους. Αυξάνει πολύ τα αντισώματα» είπε. Η γιατρός αναφέρθηκε στην χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, η οποία ξεκίνησε για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60. «Η τρίτη δόση βοηθά πάρα πολύ, ειδικά στους ανοσοκατασταλμένους. Αυξάνει πολύ τα αντισώματα» είπε.

«Να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και να πάνε να εμβολιαστούν. Εάν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν θα τρέχουμε να φτάσουμε το τοίχος ανοσίας. Μπροστά ο κορωνοϊός και πίσω εμείς» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς – Τι μέτρα ισχύουν

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Yπενθυμίζεται ότι τόσο στις «κόκκινες» περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ