Δημόσια ΥγείαΠΑΓΝΗ: Χωρίς κλιματισμό και σε συνθήκες καύσωνα γιατροί και ασθενείς

ΠΑΓΝΗ: Χωρίς κλιματισμό και σε συνθήκες καύσωνα γιατροί και ασθενείς

- Advertisement -

«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη», καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη», καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας σε συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες λόγω προβλήματος που έθεσε εκτός λειτουργίας 6 συστήματα κλιματισμού,καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, «ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο»», αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος κλιματισμού του Νοσοκομείου. Να σταματήσει η καταπόνηση των εργαζομένων και η επιβάρυνση της υγείας των ασθενών.

-Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

«Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται», δηλώσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο.

Το σωματείο εργαζομένων πάντως στην ανακοίνωση, ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ