Όμικρον: Θετικά τα δύο κρούσματα της μετάλλαξης στην Αθήνα

Θετικά αποδείχθηκαν τελικά τα δύο, ύποπτα, κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, στην Αθήνα, που ήταν υπό διερεύνηση.

Θετικά αποδείχθηκαν τελικά τα δύο, ύποπτα, κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, στην Αθήνα, που ήταν υπό διερεύνηση

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα αυξάνονται σε τρία. Πρόκειται για δύο άτομα που είχαν ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική στην Ελλάδα, πριν τεθούν σε ισχύ οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τους ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής.

Την πληροφορία ότι υπάρχουν δύο υπό διερεύνηση κρούσματα για τη μετάλλαξη Ομικρον στην Αθήνα είχε κάνει γνωστή ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί το πρώτο θετικό κρούσμα της μετάλλαξης στη χώρα, στην Κρήτη. Ο 41χρονος Κώστας είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική όπου διαμένει μόνιμα στην Κρήτη, μέσω Αθήνας, για να δει τους γονείς του. Λίγες ημέρες μετά την άφιξή του εμφάνισε ήπια συμπτώματα, έκανε τεστ επί ημέρες τα οποία έβγαιναν αρνητικά. Στις 29 του μήνα το rapid test βγήκε θετικό και έκανε και PCR τεστ, το οποίο επίσης βγήκε θετικό. Καθώς είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα ως προς τη μετάλλαξη Ομικρον και έγινε ο σχετικός έλεγχος. Τότε εντοπίστηκε οτι ο 41χρονος Κώστας είναι θετικός στη μετάλλαξη Ομικρον.

Εκτοτε, μαζί με τις στενές επαφές του βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Ο ίδιος μιλώντας στις κάμερες δήλωσε ότι δεν έχει συμπτώματα ενώ έστειλε και μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού λέγοντας ότι ο ίδιος έχει κάνει και τα δύο εμβόλια, κάτι που προφανώς βοηθά στο να περνά ελαφρά τον κορωνοϊό, ενώ ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ότι έχει χάσει πολλούς φίλους του στη Νότια Αφρική που ήταν ανεμβολίαστοι, από Covid-19.

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Ομικρον

Κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον έχουν εντοπιστεί σε διάφορες χώρες του πλανήτη, μέχρι τώρα αρκετά περιορισμένα. Οι επιστήμονες πάντως εκτιμούν ότι θα υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση της μετάλλαξης Ομικρον και δεν αποκλείουν ακόμη και να κυριαρχήσει. Διφορούμενες είναι οι απόψεις για τη μεταδοτικότητα και το αν προκαλεί σοβαρότερη νόσο ή όχι η εν λόγω μετάλλαξη με τις μελέτες να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ