Ο «τσάρος» των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό εξηγεί το lockdown στην Σαγκάη

Ο «τσάρος» του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Ασίς Τζα, δήλωσε ότι τα σκληρά lockdown, όπως αυτά που θεσπίζονται στην Κίνα, είναι απίθανο να λειτουργήσουν και δεν πρέπει να αποτελούν πρότυπο για χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Ο «τσάρος» του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Ασίς Τζα, δήλωσε ότι τα σκληρά lockdown, όπως αυτά που θεσπίζονται στην Κίνα, είναι απίθανο να λειτουργήσουν και δεν πρέπει να αποτελούν πρότυπο για χώρες όπως οι ΗΠΑ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού που ακολουθεί η Κίνα είναι πιθανό να λειτουργήσει. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο σε αυτό το σημείο με μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή να μπορέσουμε να την περιορίσουμε μέσω των lockdown», είπε στο Fox News Sunday ο Τζα, τον οποίο ο Μπάιντεν όρισε τον περασμένο μήνα για να διαδεχθεί τον Τζεφ Ζίεντς.

Η πόλη της Σανγκάης στην Κίνα, με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αποκλειστεί από τον περασμένο μήνα και μόλις την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί. Ωστόσο, παρόμοιας έντασης μέτρα εφαρμόζονται σταδιακά και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Θεμελιώδεις διαφορές στη στρατηγική των ΗΠΑ και της Σανγκάης

Ο Τζα είπε ότι το επίκεντρο της διοίκησης Μπάιντεν συνεχίζουν να είναι οι εμβολιασμοί, οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων και η διάθεση θεραπειών για την COVID-19. Για τον σκοπό αυτό, προέτρεψε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο χρηματοδότησης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αργότερα αυτόν τον μήνα. lockdown

«Ελπίζω να επιλύσουν αυτό το θέμα άμεσα και να διασφαλίσουν ότι θα λάβουμε χρηματοδότηση για τον αμερικανικό λαό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η θεραπεία, τα εμβόλια, οι εξετάσεις και όλα τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα».

Ο Τζα υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να παρατείνουν την ομοσπονδιακή εντολή για χρήση ταξιδιωτικής μάσκας για τουλάχιστον 15 ημέρες εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων COVID-19. Η οδηγία είχε οριστεί μέχχρι τις 18 Απριλίου, αλλά θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 3 Μαΐου.

«Οι ειδικοί λένε ότι 15 ακόμη ημέρες θα μας δώσουν μια πολύ καλύτερη αίσθηση για το εάν αυτές οι περιπτώσεις οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια, νοσηλεία και θάνατο. Και νομίζω ότι 15 ημέρες είναι ένας αρκετά εύλογος χρόνος για να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα και να λάβουμε μια πιο ισχυρή απόφαση», είπε ο Τζα.

Τέλος, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα υπάρχοντα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής υποπαραλλαγής BA.2 που έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα εμβόλιά μας αντέχουν μια χαρά, ειδικά για όσους έχουν λάβει την ενισχυτική δόση», κατέληξε ο Τζα στην εκπομπή «This Week with George Stephanopoulos» του ABC. lockdown

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ