Νοσοκόμα δείχνει πώς μεταφέρονται τα μικρόβια στο σούπερ μάρκετ (vid)

Σε πρόσφατη έξοδό της στο παντοπωλείο, η Μόλι Λίξεϊ, πρώην νοσοκόμα εντατικής στο Σατζινό του Μίσιγκαν, δήλωσε στο CNN πως παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι φορούσαν γάντια, κάτι που βρήκε εξαιρετικό. Τι δεν ήταν όμως και τόσο καλό; Όλη η διασταυρούμενη μόλυνση που είδε.

Σε πρόσφατη έξοδό της στο παντοπωλείο, η Μόλι Λίξεϊ, πρώην νοσοκόμα εντατικής στο Σατζινό του Μίσιγκαν, δήλωσε στο CNN πως παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι φορούσαν γάντια

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, αποφάσισε να δείξει πόσο γρήγορη και εύκολη είναι η εξάπλωση μικροβίων σε ένα σούπερ μάρκετ. «Έβαφα στο σπίτι και σκέφτηκα πως η μπογιά θα ήταν ένα τέλειο μέσο για να το εξηγήσω αυτό (διασταυρούμενη μόλυνση)» ανέφερε στο CNN. «Με τρομάζει η σκέψη πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς μόνο επειδή φορούν γάντια και δεν ξέρουν πως και πάλι θα μπορούσαν να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους».

Η πρώην νοσοκόμα θέλησε να δείξει -μέσω προσομοίωσης- πώς μπορούμε να μεταφέρουμε άθελά μας τα μικρόβια, ακόμη κι όταν φοράμε γάντια/Φωτογραφία: Facebook/ Molly Lixey

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις μελέτες, γνωρίζουμε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του φταρνίσματος και του βήχα, ενώ πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως μπορεί να μεταδοθεί και από την ομιλία ή ακόμη και από την αναπνοή, κάτι που κάνει πολύ ευκολότερη τη μετάβαση των μικροβίων από το ένα αντικείμενο στο άλλο.

A quick little Molly rant about cross contamination and gloves.To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Gepostet von Molly Lixey am Montag, 30. März 2020

Το πείραμα της νοσοκόμας με την χρήση γαντιών σε σούπερ μάρκετ

Στο βίντεό της, η νοσοκόμα προσομοιώνει τη μετάβαση στο σούπερ μάρκετ και ξεκινά φορώντας γάντια στα χέρια της, αρπάζοντας το κινητό της καθώς βγαίνει από το αυτοκίνητό της, ενώ στη συνέχεια καθαρίζει ένα καλάθι του σούπερ μάρκετ, και πιάνει μια συσκευασία χαρτιού υγείας. Χρησιμοποιεί ένα κομμάτι χαρτόνι για κινητό τηλέφωνο και βουτάει τα δάχτυλά της σε ένα πιάτο με χρώμα για να αναπαραστήσει τα μικρόβια στα χέρια της, αφότου, και καλά, έχει πιάσει το χαρτί υγείας.

«Μέχρι στιγμής τα μικρόβια είναι στα γάντια μου, σωστά;», λέει στο βίντεο.

«Αλλά τώρα περπατάω και χτυπάει το τηλέφωνό μου. Άρα πιάνω το τηλέφωνό μου για να διαβάσω το μήνυμα του άντρα μου. Και ναι, έχω μεταφέρει μικρόβια στη συσκευή».

Η Λίξεϊ συνεχίζει να προσποιείται ότι περπατάει μέσα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Καθώς αναπαριστά πως βάζει κι άλλα προϊόντα στο καλάθι της. Βυθίζει τα δάχτυλά της και πάλι στο χρώμα για να μιμηθεί τα μικρόβια που συλλέγει σε όλη αυτή την διαδικασία.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ως νοσοκόμα έχω λάβει ειδική εκπαίδευση σχετικά με την εξάπλωση των μικροβίων. Αλλά πολλοί άνθρωποι στο ευρύ κοινό δεν γνωρίζουν,» είπε.

«Όλοι φοβούνται αυτή την περίοδο και θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά είναι σημαντικό να το κάνουν σωστά».

Πώς, άθελά της, μετέφερε τα μικρόβια στο πρόσωπό της

Τελικά, αφού κάνει πως απαντά στο τηλέφωνο, όπως καταλαβαίνει κανείς, έχει γεμίσει με χρώμα στο μάγουλό της. Έτσι δείχνει πως μεταφέρονται τα μικρόβια στο πρόσωπό της. Ακόμη κι όταν βγάλει τα γάντια, η Λίξεϊ δείχνει πως η μπογιά έχει λερώσει το αυτοσχέδιο τηλέφωνό της. Το οποίο συνεχίζει να κρατά αφότου έβγαλε τα γάντια –με τελικό αποτέλεσμα τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Το γενικό μήνυμά της; «Δεν έχει νόημα να φοράτε γάντια αν δεν πλένετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», λέει στο βίντεο. Αυτό συμβαίνει επειδή ό,τι βρίσκεται επάνω στα γάντια θα μεταναστεύσει στο τηλέφωνο εάν σας πάρει κάποιος. Τότε, αν το άτομο δεν απολυμάνει το τηλέφωνο, τα μικρόβια σε αυτό θα ταξιδέψουν στο χέρι του, όταν βγάλει τα γάντια και αγγίξει τη συσκευή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα