Νεκροί στις κλινικές – Και οι 3 προέρχονται από την δομή υγείας Ταξιάρχαι

Νέα δεδομένα με τους νεκρούς στις κλινικές, καθώς και τα τρία σημερινά θύματα από κορωνοϊό προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Νέα δεδομένα με τους νεκρούς στις κλινικές, καθώς και τα τρία σημερινά θύματα από κορωνοϊό προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και OPEN, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν έναν ακόμη νεκρό να προέρχεται από την κλινική «Κασταλία».

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα από την επίσημη ενημέρωση θέλουν και τα τρία σημερινά θύματα να προέρχονται από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική του Περιστερίου είναι 28, 11 εργαζομένοι, 13 τρόφιμοι, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός.

Ο διευθυντής της ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχαι», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως κανείς ασθενής νοσηλευόμενος, σε άλλο τμήμα εκτός του τεχνητού νεφρού δεν έχει εμφανιστεί θετικός στον κορωνοϊό.

«Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι προφανώς γιατί κάνανε μαζί αιμοκάθαρση» είπε ο κ. Κοκκινάκης.

Ο πρώτος ασθενής, ένας άνδρας που πραγματοποιούσε τακτικά αιμοκάθαρση στην Κλινική, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Συναγερμός των Αρχών για κρούσματα κορωνοϊού στο Περιστέρι

Στο σημείο βρέθηκαν το μεσημέρι οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας. Στην ιδιωτική κλινική είχε σημάνει συναγερμός καθώς ένας ασθενής αρχικά, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Φαίνεται πως τόσο ο κ. Τσιόδρας, όσο όμως και ο κ. Χαρδαλιάς έχουν αποχωρήσει από το σημείο.

Οπως ανέφερε στο Mega, ο κ. Γιώργος Μόσιος, διευθυντής της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πρόσθεσε, δε, ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις κλινικές όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού
Για ευθύνες υπευθύνων στις δύο δομές υγείας, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού, μίλησαν, τόσο ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
Λίγο πριν την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική στο Περιστέρι.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα κορωνοϊού στις κλινικές

Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στο Ελληνικό, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ