Νεα κινητοποίηση τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας – Στάση εργασίας

Στάση εργασίας έχει κηρύξει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» -με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ- για τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, από τις 6 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι, προγραμματίζοντας συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αιχμή της διαμαρτυρίας οι επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων πρώην εργολαβικών υπαλλήλων στον «Άγιο Σάββα» και άλλα νοσοκομεία.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» καταγγέλλει τη διοίκηση ότι προκήρυξε εσωτερικό διαγωνισμό για την καθαριότητα, και οι ήδη υπηρετούντες στο συγκεκριμένο τομέα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το σωματείο υποστηρίζει μάλιστα, πως στις αρχές του χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευθεί να δοθεί ενιαία λύση για όλα τα νοσοκομεία.

Στις περισσότερες μονάδες του ΕΣΥ υπηρετούν συμβασιούχοι στην καθαριότητα. Οι συμβάσεις έχουν ήδη παραταθεί μια φορά και οι εργαζόμενοι ζητούν νέα παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ωσότου υπάρξει ενιαία προκήρυξη.

Έτσι, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» κατηγορούν τη διοίκηση ότι αυθαιρετεί «ενώ θα έπρεπε να ζητά τη μονιμοποίηση των καθαριστριών οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Το σωματείο – με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ – έχει κηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από τις 6 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι και προγραμματίζει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 8.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Στην κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, που υποστηρίζουν ότι λήγουν οι συμβάσεις του πρώην εργολαβικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, φύλακες) οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ