Δημόσια ΥγείαΝέα εποχή για τη Σχολή Νοσηλευτών του Ευαγγελισμού - Η δωρεά

Νέα εποχή για τη Σχολή Νοσηλευτών του Ευαγγελισμού – Η δωρεά

- Advertisement -

Η αναβάθμιση των υποδομών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας μπαίνει σε νέα φάση, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή της Σχολής και του Οίκου Αδελφών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Η αναβάθμιση των υποδομών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας μπαίνει σε νέα φάση, καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή της Σχολής και του Οίκου Αδελφών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το έργο υλοποιείται χάρη σε δωρεά 11 εκατομμυρίων ευρώ της Costamare Inc. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η τελετή έναρξης των εργασιών πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, του διοικητή του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος και του Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την εταιρεία-δωρητή.

Η παρέμβαση αφορά την πλήρη ανακατασκευή κτιρίου συνολικής επιφάνειας περίπου 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Στο νέο συγκρότημα θα δημιουργηθούν σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, αμφιθέατρο, γυμναστήριο και κοινόχρηστοι χώροι, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επένδυση αυτή συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε ένα νοσοκομείο που παραδοσιακά λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την παροχή εξειδικευμένης φροντίδας.

Ένα ιστορικό σημείο για τη νοσηλευτική στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το έργο έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς τα συγκεκριμένα κτίρια συνδέονται με την ιστορική εξέλιξη της νοσηλευτικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Θα ήθελα, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και την Costamare για τη σημαντική αυτή δωρεά. Η προσφορά αυτή συνεχίζει την παρακαταθήκη του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενός ανθρώπου που ξεχώρισε όχι μόνο για την επιχειρηματική του πορεία αλλά και για τη βαθιά κοινωνική του προσφορά.

Με τη δωρεά των 11 εκατομμυρίων ευρώ από την Costamare και με επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας, προχωρούμε στην ανακατασκευή της Σχολής και του Οίκου Νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό.

Σε περίπου 18 μήνες από σήμερα θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές κάτι μοναδικό, διότι αυτά τα δύο κτίρια δεν είναι απλώς δύο κτίρια. Είναι πρακτικά το σημείο όπου γεννήθηκε η νοσηλευτική στην Ελλάδα με τον τρόπο που τη γνωρίζουμε σήμερα».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου έχει δεσμευτεί να καλύψει και τον εξοπλισμό της νέας σχολής όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Επιπλέον επένδυση 15 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υγείας

Παράλληλα με το έργο της δωρεάς, προγραμματίζεται νέα παρέμβαση στο ίδιο νοσοκομειακό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του κτιρίου που βρίσκεται πλησίον του Οίκου Αδελφών.

Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας και διαθέτει προϋπολογισμό 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας περαιτέρω τις υποδομές του νοσοκομείου.

Μια δωρεά με ισχυρό προσωπικό συμβολισμό

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη συναισθηματική σχέση της οικογένειας με τον Ευαγγελισμό.

Όπως σημείωσε:

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για εμένα και την οικογένειά μου να βρισκόμαστε εδώ σήμερα στο πλαίσιο της ανακατασκευής της Σχολής Αδελφών του Ευαγγελισμού. Για εμάς, ο Ευαγγελισμός δεν είναι απλώς ένας θεσμός. Είναι ένας χώρος που αγκάλιασε τον πατέρα μας, τον Καπετάν Βασίλη, εμένα και την οικογένειά μας σε δύσκολες αλλά και σε εύκολες στιγμές.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία στους καλύτερους του κόσμου. Η δική μας συμβολή στην ανακατασκευή αυτού του κτιρίου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης».

Όπως τόνισε, εάν η πρωτοβουλία αυτή συμβάλει έστω και λίγο στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και εργασίας των ανθρώπων που υπηρετούν καθημερινά το ΕΣΥ, τότε η οικογένεια θεωρεί ότι ανταποδίδει ένα μικρό μέρος από όσα έχει λάβει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Γιατί εκκενώνεται το κτίριο Σχολής και Οίκου Αδελφών

Επίσκεψη Γεωργιάδη στον Ευαγγελισμό – Πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων

- Advertisement -

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ