Μόσιαλος: Τι αναφέρει για τα εμβόλια κατά του ιού – Οξφόρδης και Κίνας

Στο εμβόλιο της Οξφόρδης και της Κίνας αναφέρθηκε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook, τονίζοντας πως τα εμβόλια δείχνουν αποτελεσματικά και δημιουργούν αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό.

Στο εμβόλιο της Οξφόρδης και της Κίνας αναφέρθηκε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook, τονίζοντας πως τα εμβόλια δείχνουν αποτελεσματικά και δημιουργούν αντισώματα ενάντια στον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι: «δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Lancet τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης Ι/ΙΙ του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της κλινικής φάσης ΙΙ για το εμβόλιο της CanSino.

Στη μελέτη για το εμβόλιο της Οξφόρδης συμμετείχαν εθελοντές ηλικίας 18-55, έλαβαν μια δόση του εμβολίου και οι ερευνητές αλλά όχι οι εμβολιασθέντες γνώριζαν ποιος έλαβε το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 πριν την ανάλυση που έγινε 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό (single blind μελέτη). 10 από τους 543 που έλαβαν το εμβόλιο για τον ιό, έλαβαν και δεύτερη δόση του εμβολίου μετά από 28 ημέρες.

Μόσιαλος: Τα δύο εμβόλια

Στην περίπτωση με το κινεζικό εμβόλιο, δοκιμάστηκαν δυο δοσολογίες. Οι ερευνητές δεν γνώριζαν ποιοι ήταν οι 508 ηλικίας άνω των 18 εμβολιασθέντες (double blind μελέτη). Οι αναλύσεις των αποτελεσμάτων επίσης έγιναν 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, στον οποίο είχαν συμπεριληφθεί και 65 ενήλικες ηλικίας άνω των 55.

Και τα δυο εμβόλια αποδείχθηκαν σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις ασφαλή προς χρήση σε ανθρώπους και δεν υπήρξαν σοβαρές ανεπιθύμητες δράσεις.

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης αναφέρεται πως οι αναλύσεις σε 35 από τους εμβολιασθέντες έδειξαν πως παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του ιού κατά τουλάχιστον 91% την ημέρα 28 (ανάλογα τον τύπο της ανάλυσης). Από αυτούς που έλαβαν και δεύτερη δόση, όλοι είχαν αντισώματα την ημέρα 56. Στην περίπτωση του εμβολίου της CanSino, ανιχνεύτηκαν εξουδετερωτικά αντισώματα την ημέρα 28. Τουλάχιστον κατά τουλάχιστον 92% ανεξαρτητως δοσολογίας. Οι ερευνητές προτείνουν δεύτερη δόση εμβολιασμού για τους ηλικιωμένους.

Οι δυο μελέτες έδειξαν πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προάγουν την επίκτητη ανοσία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Λιγότερο από 200 μέρες μετά την ανακοίνωση της γενετικής αλληλουχίας του ιού αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της φάσης Ι/ΙΙ 2 εμβολίων. Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα είναι είναι τα καθοριστικά για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια αυτών των εμβολίων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ