Μόνο με ηλεκτρονική συνταγή θα χορηγούν αντιβιοτικά τα φαρμακεία

Από τα φαρμακεία όλης της χώρας και μόνο με ηλεκτρονική συνταγή χορηγούνται τα αντιβιοτικά, όπως υπενθυμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

Από τα φαρμακεία όλης της χώρας και μόνο με ηλεκτρονική συνταγή χορηγούνται τα αντιβιοτικά, όπως υπενθυμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σημειώνει παράλληλα ότι στη συνταγή θα αναγράφεται η νόσος για την οποία χορηγείται το συγκεκριμένο φάρμακο, καθώς και η συνιστώμενη δοσολογία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Αυγούστου (ΦΕΚ Α 157).

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής, θα επιτρέπεται η χειρόγραφη συνταγή. Στη συνταγή πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που έχει και μία ηλεκτρονική.

Νομοθετική ρύθμιση για τα αντιβιοτικά

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί κατάκτηση των επιστημόνων υγείας. Η εφαρμογή της μπορεί να βάλει φρένο στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα μας. Η Ελλάδα θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην υπερκατανάλωσή τους.

Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ζητούν από τους πολίτες να είναι τυπικοί στην προσκόμιση συνταγής όταν πηγαίνουν στο φαρμακείο. Να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες κρίνεται απαραίτητο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ