Μίνι lockdown στη Μύκονο -Ποιες περιοχές είναι κοντά σε επιβολή μέτρων

Με τη Μύκονο να έχει μετατραπεί σε επιδημιολογική «βόμβα», τα κρούσματα να αυξάνονται και το ξενοδοχείο καραντίνας να είναι γεμάτο, η κυβέρνηση έβαλε το νησί σε καθεστώς mini lockdown.

Με τη Μύκονο να έχει μετατραπεί σε επιδημιολογική «βόμβα», τα κρούσματα να αυξάνονται και το ξενοδοχείο καραντίνας να είναι γεμάτο, η κυβέρνηση έβαλε το νησί σε καθεστώς mini lockdown.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, ο συνωστισμός στα σοκάκια και η απόβαση νέων που μόλις ολοκλήρωσαν το σχολείο ή την πανεπιστημιακή χρονιά φαίνεται να είναι οι τρεις λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να λάβει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στο νησί. Μάλιστα, φέρεται στη ΓΓΠΠ να ήρθαν σήμερα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για το νησί της Μυκόνου.

Όπως έγινε γνωστό από χθες το μεσημέρι, η εστίαση στη Μύκονο θα λειτουργεί χωρίς μουσική, ενώ θα επιβληθεί και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα ως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν σε πρώτη φάση μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Ειδική μνεία γίνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί, θυμίζοντας ότι στη Μύκονο όπως και σε όλη την επικράτεια ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης ιδιωτικών συγκεντρώσεων εκτός χώρων εστίασης και επαγγελματικούς χώρους άνω των 20 ατόμων, έναντι αντιτίμου, ενώ στους τυχόν παραβάτες επιβάλλονται βαριά πρόστιμα, από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Το μίνι lockdown στο νησί προκάλεσε την οργή των των επιχειρηματιών του νησί, με τους επαγγελματίες να δηλώνουν ότι ήδη έχουν ακυρώσεις. Η επιβολή του μίνι lockdown προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στα όρια για επιβολή νέων μέτρων

Την ίδια ώρα στα «κόκκινα» κινούμενοι στα όρια, χωρίς να αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιβληθούν και εκεί πρόσθετα μέτρα αλά Μύκονος, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και άλλες περιοχές της χώρας που τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα όρια βρίσκονται το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ιος και η Πάρος.

Αλλωστε, και ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση χθες ανακοίνωσε ότι από σήμερα στις προαναφερθείσες περιοχές όπως και στη Μύκονο και στη Σαντορίνη οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα self test και ένα rapid test. Είχε στείλει ακόμη το μήνυμα ότι για αυτές τις περιοχές που καταγράφεται υγειονομική επιβάρυνση η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

«Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές», είχε πει χαρακτηριστικά χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ