Μαζάνης: Δεν υπάρχουν αντιβιοτικά και φάρμακα για τον βήχα

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να γεμίζουν ασφυκτικά, ενώ 1 στα στα 10 παιδιά που που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία, όπως σημειώνει o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να γεμίζουν ασφυκτικά, ενώ 1 στα στα 10 παιδιά που που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν θέλει νοσηλεία, όπως σημειώνει o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε για τις ιώσεις στα μικρά παιδιά τα κρούσματα των οποίων αυξάνονται καθημερινά.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους. Υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α’ στο 90% και της γρίπης Β’ στο 10%. Ένα στα 10 παιδάκια θέλει νοσηλεία. Έχουμε 2 εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί 450.000 παιδιά για τη γρίπη» είπε o παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στο Mega.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. «Είναι για εμάς κάτι συνηθισμένο. Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε καλά. Έχει πυρετό, πόνο στο λαιμό και πρήξιμο των αδένων»

«Έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα, έχει επιδεινωθεί η κατάσταση από χθες. Δεν υπάρχουν αντιοβιοτικά και φάρμακα για τον βήχα. Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος θα είναι δύσκολα τα πράγματα» είπε και πρότεινε τη χρήση μάσκας που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ