Μαγιορκίνης: Κοντά στα 20.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει η πορεία της επιδημίας στη χώρα όπως ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ήπιες αυξητικές τάσεις εμφανίζει η πορεία της επιδημίας στη χώρα όπως ανέφερε στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε σχετική ερώτηση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων αυτή τη στιγμή στη χώρα, ο κ. Μαγιοργκίνης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει μια ακριβής εκτίμηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς.

«Εκτιμούμε ότι δεν είναι πάνω από 20.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα σήμερα χωρίς όμως να αποκλείουμε να κάνουμε λάθος» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όπως ανέφερε «για πρώτη φορά έχουμε πάνω από 500 νέα κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο» και έκανε λόγο για «ευαίσθητη τάση σταθεροποίησης στην Αττική η οποία, όμως, μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη», όπως είπε. Μάλιστα ο κ. Μαγιορκίνης προσέθεσε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «με την μείωση της θερμοκρασίας» του περιβάλλοντος η οποία αυξάνει τον συγχρωτισμό σε εσωτερικούς χώρους.

Αυξητική τάση της επιδημίας

Όπως παρατήρησε αυξητική τάση της επιδημίας, σημειώνεται σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπως τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Θεσσαλονίκη. «Είναι επιβεβλημένη πλέον η αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους, καθώς η επερχόμενη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται ότι θα επιτείνει τη μεταδοτικότητα », επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός όσων χρειάζονται μηχανική υποστήριξη. Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγει, αγγίζοντας ο κυλιόμενος επταήμερος μέσος όρος θανόντων τους 7 ανά ημέρα».

Η πανδημία του covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα, έχει ξεκινήσει μια νέα επιταχυνόμενη φάση. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε καθημερινές διαγνώσεις. Προσεγγίζει τις 400.000 ανά ημέρα και το σύνολο των διαγνώσεων από την αρχή της πανδημία φαίνεται να προσεγγίζει τα 40 εκατ., εκ των οποίων τα 7,2 εκατ. αφορούν την Ευρώπη, είπε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο αριθμός των ασθενών που καταλήγουν από τη νόσο δεν έχει προς το παρόν παρουσιάσει ανάλογη αύξηση. Κυμαίνεται σε περίπου 6.000 ανά ημέρα.

Στην Ευρώπη οι πέντε χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διαγνώσεων είναι η. Ρωσία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Αυστηρά μέτρα περιορισμού έχουμε σε Τσεχία, Γαλλία το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ