Μαγιορκίνης: Κωδικός «VUI» για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Την επίσημη ονομασία VUI – 202012/01: Variant Under Investigation – 2020 December/First έλαβε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England), το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Αγγλία και εξαπλώθηκε στην Σκωτία και την Ουαλία – Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την επίσημη ονομασία VUI – 202012/01: Variant Under Investigation - 2020 December/First έλαβε από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England), το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην Αγγλία και εξαπλώθηκε στην Σκωτία και την Ουαλία - Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νέο κύκλο ανησυχιών ανοίγει η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, καθώς η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κατά πόσο σχετίζεται με τη ραγδαία μετάδοση του ιού που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι χθες, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας κ. Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο εισέρχεται σε πιο σκληρό lockdown, μετά την τελευταία έξαρση του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι μια νέα μετάλλαξη του ιού ενδέχεται να έχει σχέση με την ταχύτερη μετάδοση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, στη Βρετανία τακτοποιήθηκαν συνολικά 1.108 περιπτώσεις κορονοϊού με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές της χώρας.

Πρόκειται για το στέλεχος «VUI – 202012/01», όπως το ονόμασαν οι Βρετανοί επιστήμονες.

Μαγιορκίνης: Μεγάλος ο κίνδυνος στις γιορτές – Οι συστάσεις για τις συναναστροφές

Σχετική ανάρτηση έκανε μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Και το όνομα αυτού VUI – 202012/01: Variant Under Investigation – 2020 December/First….

Πρώτο Στέλεχος υπό Διερεύνηση του Δεκεμβρίου του 2020….

Δημοσιεύτηκε από Gkikas Magiorkinis στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

 

«Και το όνομα αυτού VUI – 202012/01: Variant Under Investigation – 2020 December/First… Πρώτο Στέλεχος υπό Διερεύνηση του Δεκεμβρίου του 2020…» αναφέρει ο Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι το θέμα εξετάζεται διεξοδικά.

Μπορεί να μεταδίδεται ταχύτερα ο ιός 

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Ματ Χάνκοκ είπε ότι το στέλεχος αυτό -που μπορεί να είναι ακόμη και το 25ο μεταλλαγμένο στέλεχος. του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα- ενδέχεται να μπορεί να κάνει. τον ιό να εξαπλώνεται ταχύτερα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που. να υποστηρίζουν απόλυτα αυτήν την εκδοχή.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις δείχνουν, ωστόσο, ότι το πρώτο ίχνος της συγκεκριμένης μετάλλαξης εντοπίστηκε στην. Ισπανία στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το πιθανότερο είναι να εισήχθη στην Αγγλία από ισπανούς τουρίστες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σχετίζεται με την πρόσφατη απότομη άνοδο των νέων διαγνώσεων. του κορωνοϊού στο Λονδίνο και στο νοτιοανατολικό μέρος της Μεγάλης Βρετανίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ