Μαγιορκίνης για τα κρούσματα: Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη διασπορά

Το γεγονός ότι «οι νέες παραλλαγές διαφεύγουν των εμβολίων» οφείλεται -σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη- στη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το έκτο κύμα της πανδημίας.

Στο γεγονός ότι «οι νέες παραλλαγές διαφεύγουν των εμβολίων» οφείλεται σύμφωνα με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη η μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τα αυξημένα κρούσματα ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι πέρυσι είχαμε πιο πολλούς διασωληνωμένους. Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη διασπορά, αλλά μικρότερη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Και όπως παραδέχτηκε, ούτε τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας περίμεναν ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η διασπορά μέσα στο καλοκαίρι.

«Είναι πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλους αριθμούς σε μια χρονική περίοδο που ο κόσμος είναι σε ανοιχτό χώρο» είπε και πρόσθεσε ότι η εξάπλωση του ιού «είναι φαινόμενο που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε».

Μαγιορκίνης: Δεν φαίνεται να πιέζεται το ΕΣΥ

Σύμφωνα με τον κ .Μαγιορκίνη το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ κάνει τους επιστήμονες να θεωρούν ότι όλα θα κυλήσουν καλά. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε αυτή φάση. Ο κόσμος ανάλογα με τις προσωπικές του καταστάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη μάσκα και να κάνει τεστ».

Μιλώντας για το σύνδρομο long covid o κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι είναι αρκετά διαχειρίσιμο. «Τα εμβόλια δείχνουν ότι μειώνουν τον long covid, η Όμικρον έχει μικρότερο ποσοστό long covid από ότι οι προηγούμενες καταστάσεις» τονίζοντας ότι σταδιακά μειώνεται.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο επιστήμονας τόνισε ότι η διαφυγή των παραλλαγών από τα υπάρχοντα εμβόλια ήταν κάτι αναμενόμενο επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο θα έχουμε δύο με τρεις παραλλαγές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ