Λουκέτο βάζει η ρευματολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας

Λουκέτο βάζει η Ρευματολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, με τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας, καθώς ο ένας και μοναδικός ιατρός Ρευματολόγος οδηγήθηκε σε παραίτηση, διότι ήταν πια αδύνατο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της κλινικής, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο γιατρός, εξυπηρετούσε ασθενείς με ρευματολογικά προβλήματα, από όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη έως και την Κεντρική Μακεδονία. Το αίτημα του ιατρού για πρόσληψη ενός ακόμα, επικουρικού έστω, Ρευματολόγου ουδέποτε ικανοποιήθηκε με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε παραίτηση από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Να σημειωθεί πως με το με αριθμ. πρωτ. 3327/10/7/18 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αιτήθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη νέου Ρευματολόγου!

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο γιατρός ήταν… μόνος του στο τμήμα τα τελευταία 4 χρόνια! «Είχε ζητήσει να προσληφθεί ένας επικουρικός γιατρός, αλλά το αίτημά του ουδέποτε ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε παραίτηση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το σωματείο υποστηρίζει ότι στη ρευματολογική κλινική, εκτός των νοσηλευομένων ασθενών, χορηγούνταν και ενέσιμες θεραπείες σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπαθεια, ψωριασική αρθρίτιδα, παιδιά με νόσο still, αιμοφαγοκυτταρικά σύνδρομα. «Εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της κλινικής, οι 30 αυτοί βρίσκονται μετέωροι», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχτηκε το πρόβλημα, αναφέροντας πως οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέου ρευματολόγου έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Ο διοικητής δήλωσε ακόμη πως ωσότου βρεθεί λύση, οι ασθενείς θα παραπέμπονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ