Λευκάδα: Άνδρας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

Ένας άνδρας, που ζούσε μεταξύ Λευκάδας και Αθήνας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα -της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός- στο νησί. Ο άνδρας είχε την τελευταία εβδομάδα πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο όπου οι απαντήσεις από το τεστ ήταν θετικές. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ωστόσο θα μεταφερθεί για νοσηλεία στην Πάτρα ενώ ενημερώθηκαν οι γιατροί που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Ένας άνδρας, που ζούσε μεταξύ Λευκάδας και Αθήνας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα -της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός- στο νησί

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τι αναφέρει η ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με το κρούσμα κορωνοϊού στη Λευκάδα

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο Ι.Σ. Λευκάδας από τους συναδέλφους του Νοσοκομείου για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Λευκάδα, τόσο ο Πρόεδρος όσο και μέλη του Δ.Σ. ήρθαν σε επαφή με τους δύο συναδέλφους οι οποίοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση του περιστατικού, για να έχουν μία ολοκληρωμένη από επιστημονικής πλευράς γνώση του θέματος, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν ότι έχουν θέσει εαυτούς σε καραντίνα 14 ημερών όπως προβλέπεται και έχουν κλείσει τα ιατρεία τους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Σημειωτέον ότι ο ασθενής εξετάστηκε και από τους δύο συναδέλφους οίκοι και όχι στα ιατρεία τους.

Αργότερα και μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Λευκάδας κ. Σταύρος Γρηγόρης είχε τηλεφωνικώς συνεργασία μαζί του και τον ενημέρωσε για τις ιατρικές πτυχές του ανωτέρω θέματος αλλά και της εν γένει κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ. εκπροσωπώντας τον φορέα που εκ του νόμου είναι επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας, πρότεινε προς τον Αντιπεριφερειάρχη 2 μέτρα για την συγκεκριμένη περίπτωση τα οποία έγιναν αμέσως αποδεκτά εκ μέρους του.

1. να εκδώσει απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δύο ιατρείων για το διάστημα (14 ημέρες). Στο διάστημα αυτό οι δύο συνάδελφοι θα ευρίσκονται σε καραντίνα.

2. συνεργείο της Π.Ε. Λευκάδας να προβεί σε απολύμανση των χώρων των δύο ιατρείων, πράγμα το οποίο έγινε αμέσως μετά την συνομιλία όπως πληροφορηθήκαμε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνεργασία τους. Ο δε Πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι τόσο αυτός προσωπικά όσο και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσωπώντας τους ιατρούς της Λευκάδας είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Περιφέρειας. Στόχος είναι να συμβάλλουν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ