Δημόσια ΥγείαΚυκλοφορεί το 1ο γενόσημο για πάσχοντες από β-μεσογειακή αναιμία

Κυκλοφορεί το 1ο γενόσημο για πάσχοντες από β-μεσογειακή αναιμία

- Advertisement -

Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την κυκλοφορία του πρώτου γενοσήμου φαρμάκου Δεφερασιρόξης στην Ελλάδα. Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος είναι η Accord Healthcare S.L.U. και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica A.E.

Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την κυκλοφορία του πρώτου γενοσήμου φαρμάκου Δεφερασιρόξης στην Ελλάδα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Δεφερασιρόξη ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης σιδήρου, λόγω των συχνών μεταγγίσεων αίματος σε πάσχοντες από μείζονα β-μεσογειακή αναιμία, ή σε πάσχοντες από μη-εξαρτώμενα μετάγγισης σύνδρομα μεσογειακής αναιμίας, όταν η θεραπεία με δεσφεριοξαμίνη αντενδείκνυται, ή είναι ανεπαρκής.

Η Δεφερασιρόξη είναι ένας «χηλικός» δεσμευτικός παράγοντας σιδήρου, ο οποίος προσκολλάται στην πλεονάζουσα ποσότητα σιδήρου που υπάρχει στον οργανισμό των πασχόντων, σχηματίζοντας μια ένωση η οποία μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από το σώμα. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπείται η υπερφόρτωση σιδήρου και προλαμβάνονται οι βλάβες που οφείλονται στην περίσσεια σιδήρου.

Δεδομένου ότι η Δεφερασιρόξη είναι γενόσημο φάρμακο και βιοϊσοδύναμο με το φάρμακο αναφοράς, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό είναι τα ίδια με τα οφέλη και τους κινδύνους του φαρμάκου αναφοράς.

Xορηγείται από του στόματος σε δισκία, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο. Το γενόσημο φάρμακο της WinMedica παρέχει τη δυνατότητα αποκοπής της ημερήσιας δόσης ξεχωριστά, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τη φορητότητα και τους συχνά μετακινούμενους πάσχοντες.

Η έγκαιρη εισαγωγή των γενοσήμων φαρμάκων προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, βελτίωση της πρόσβασης για τους πάσχοντες και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Κος Ανδρέας Λίβανος σχολίασε σχετικά:

“Η κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Ως πάσχοντας αλλά και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας πιστεύω στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών φαρμακευτικών προϊόντων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και ταυτόχρονα είναι προσβάσιμα”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ