Κρούσματα κορωνοϊού είχαν καταγραφεί στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο

«Δεν αποτελεί έκπληξη» μια αναφορά κρούσματος κορωνοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δηλαδή νωρίτερα από την περίοδο που πιστεύεται ότι έφθασε ο ιός στη χώρα, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες αναφορές για προγενέστερα κρούσματα.

«Δεν αποτελεί έκπληξη» μια αναφορά κρούσματος κορωνοϊού στη Γαλλία τον Δεκέμβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Είναι επίσης πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ στη διάρκεια ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Νέα και σαφέστερη εικόνα της πανδημίας

Ο ίδιος ενθάρρυνε και τις υπόλοιπες χώρες να ελέγξουν τα αρχεία τους με τα κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019. Λέγοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα» της πανδημίας.

Το περιστατικό στη Γαλλία

Ένα γαλλικό νοσοκομείο, το οποίο επανέλεγξε παλαιά δείγματα από ασθενείς με πνευμονία, διαπίστωσε ότι είχε νοσηλεύσει έναν άνδρα. Ο οποίος είχε νοσήσει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου. Δηλαδή σχεδόν ένα μήνα προτού η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαιώσει τα πρώτα κρούσματα.

Πώς εντόπισαν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού

Μιλώντας στο BFM TV, ο Γάλλος γιατρός είπε: «Πραγματοποιήσαμε εκ νέου ανάλυση σε όλα τα αρνητικά τεστ που είχαν γίνει σε άτομα που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία. Από τους 24 ασθενείς, βρήκαμε ένα θετικό στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Avicenne».

Ερωτηθείς εάν έκανε ξανά το τεστ προκειμένου να βεβαιωθεί πως τα δείγματα ταιριάζουν με τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό, ο καθηγητής Κοέν επιβεβαίωσε και πάλι την διάγνωσή του. «Ναι, ταιριάζει απόλυτα. Κάναμε δύο φορές τον έλεγχο και ταιριάζει, οπότε έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στην Γαλλία από τον Δεκέμβριο».

Τα συγκλονιστικά αυτά ευρήματα προκάλεσαν σοκ στην γαλλική επιστημονική κοινότητα αλλά και στους απλούς πολίτες δεδομένου ότι μέχρι τώρα, ήταν γνωστό πως ο κορωνοϊός δεν είχε εξαπλωθεί στην Γαλλία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η γυναίκα του εργαζόταν σε ιχθυοπωλείο

Όπως δήλωσε ο γιατρός, ο ασθενής ήταν άρρωστος για 15 ημέρες. Μόλυνε τα δύο του παιδιά, αλλά όχι την σύζυγό του που εργάζεται σε ένα ιχθυοπωλείο σούπερ μάρκετ. Ο γιατρός ρώτησε εάν η σύζυγος μπορεί να είχε εκτεθεί σε ψάρια από την Κίνα. Αργότερα επιβεβαίωσε πως είχε εκτεθεί μόνο σε ψάρια που παράγονται στην Γαλλία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο άνδρας αυτός μπορεί να είναι και ο «ασθενής μηδέν».

«Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ασθενείς σε άλλες περιοχές» τόνισε συμπληρώνοντας «Ο ιός μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα».

Τόσο ο άνδρας όσο και τα δύο του παιδιά έχουν αναρρώσει πλήρως και είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως η Γαλλία είναι μία από τις χειρότερο πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνά τους 24.000.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ