Κοτανίδου: Το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό

Απάντηση στις ανησυχίες των ανεμβολίαστων πολιτών έδωσε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά την ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύουν στο εξής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Απάντηση στις ανησυχίες των ανεμβολίαστων πολιτών έδωσε η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, κατά την ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύουν στο εξής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τόνισε ότι τα εμβόλια διδάσκουν το ανοσοποιητικό σύστημα να προστατευτεί από τη νόσο και ήδη έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τους πρώτους εμβολιασμούς ενώ παγκοσμίως έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Η καθηγήτρια διαβεβαίωσε ότι προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό και πως υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η φυσική μόλυνση και η νόσηση, ενεργοποιεί σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό νοσούντων, παθολογικούς μηχανισμούς μακροχρόνιων επιπλοκών και προβλημάτων.

«Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο πάνω από 18 εκατ. πολίτες πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και επιβαρυντικό για την υγεία τους σύστημα το post Covid syndrome και χρειάζονται περίθαλψη στα νοσοκομεία που πιέζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το εμβόλιο, συνέχισε η κ. Κοτανίδου, είναι μια ελαφρά παρέμβαση στον οργανισμό μας, είναι ένα πολύ ελεγχόμενο υπομέρος της συχνά απρόβλεπτης και έντονης συστηματικής παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος ο ιός στους ανθρώπους που θα νοσήσουν.

Η καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τόνισε ότι διανύοντας το δεύτερο έτος νοσηλειών ασθενών με Covid και ζώντας την ανησυχία οικογενειών τους όταν τους ανακοινώνουν ότι οι δικοί τους άνθρωποι χρειάζονται διασωλήνωση, κάλεσε όσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις να μη διστάσουν να εμβολιαστούν.

Ο εμβολιασμός πρόσθεσε, είναι θέμα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονική ζωή είναι θέμα ασφάλειας της υγείας της δική μας και των αγαπημένων μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ